Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Από ΕΟΠΥΥ, Ταμεία, ΟΤΑ και ΝΠΙΔ το δεύτερο κύμα κινητικότητας....

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων».
Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών.
Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.
Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).
Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε Υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε η στρατηγική των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το ζήτημα των ΕΑΣ, αλλά και των πλειστηριασμών, καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι αναμενόμενες ψηφοφορίες στην Βουλή.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.

Ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι το «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τη διατήρηση μόνο ενός εργοστασίου είναι το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει τη συμφωνία με την τρόικα

Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά, οι περίπου 700 απολύσεις από τα ΕΑΣ θα προσμετρηθούν στις 4.000 απολύσεις, που αποτελούν υποχρέωση της χώρας μέχρι τα τέλη του έτους προκειμένου να κλείσει μία ακόμη εκκρεμότητα με την τρόικα.

Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Όμως υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη που αναφέρουν ότι οι δανειστές μας θεωρούν πολύ δύσκολη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ενώ αγκάθι για την κυβέρνηση παραμένει και η ρύθμιση για την άρση των πλειστηριασμών που θα αφορά στην πρώτη κατοικία.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *