Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Τα μαθηματικά της «νοθείας» δεν βγαίνουν



Γράφει  ο Αδάμ Γιαννίκος


Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος ήταν 7,36% και 399.699 ψήφοι. Στις τελευταίες ευρωεκλογές η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος ήταν αντίστοιχα 3,74% και 220.667 ψήφοι.

Την τελευταία φορά που η ΝΔ είχε μιλήσει για νοθεία σε εκλογές ήταν το 2000, όταν η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου ήταν μόλις 1%, όπου η νίκη κρίθηκε για μόλις 72.400 ψήφους.


Τώρα, λοιπόν, ξαναμίλησε. «Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση –δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί», δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.


Ή αυτοι οι κάποιοι για τους οποίους μιλά ο κ. Αυγενάκης έχουν την ικανότητα να νοθεύσουν μισό εκατομμύριο ψήφους, εφόσον βεβαίως η διαφορά κυμαίνεται στα διψήφια νούμερα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ή η διαφορά δεν είναι τελικά αυτή που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Παρατήρηση: «Διάχυτη» μεν η πληροφόρηση, αλλά δεν είναι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ. Για να είναι δε διάχυτη η πληροφόρηση (δηλαδή έρχεται από πολλές και διαφορετικές πηγές) σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για έναν συγκεκριμένο μηχανισμό. Αλλά, αν δεν είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ (με τον εκ των πραγμάτων ισχνό κομματικό μηχανισμό του) που θα αποπειραθεί να νοθεύσει το αποτέλεσμα, τότε ποιος είναι; Μάλλον, δεν είναι κανένας.

Δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός και η «διάχυτη πληροφόρηση» έρχεται από τις τελευταίες κυλιόμενες, όπου η ΝΔ δεν φαίνεται να «είναι εκεί» που πιστεύει ότι είναι.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *