Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Όχι Ν.Δ. στις άδειες κρατουμένων, με αφορμή Κουφοντίνα



Το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αναίρεση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου για την 7η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 Η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους.
Η ανακοίνωση ακολούθησε σύντομα μετά την ενημέρωση από το γραφείο της συνηγόρου του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, για τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η πιθανότητα αναίρεσης τους βουλεύματος συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη, ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η εισαγγελέας είχε κρίνει ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό.

Δια του γραφείου Τύπου της, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφωνεί γενικά με την διαδικασία χορήγησης αδειών σε κρατουμένους, αν ερμηνεύσουμε το γράμμα της ανακοίνωσης. Σε προεκλογικό τόνο, η κριτική που ασκεί άμεσα στη δικαστική εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεικτική των προθέσεων της Ν.Δ. Εφόσον «την εμπιστευθούν οι πολίτες», δεσμεύεται να νομοθετήσει στην κατεύθυνση περιορισμού ή και κατάργησης του δικαιώματος αυτού όσων τελούν υπό την επιμέλεια του σωφρονιστικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι η αναιρετική του βουλεύματος απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται μετά από απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, την οποία ξεκίνησε στις 2 Μαΐου,  μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.     












0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *