Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

H αυτονόητη πορεία του Θεοχαρόπουλου, το φαβορί Μπακογιάννης και το ντιπέιτ που δεν έγινε


Γράφει  η Λώρη Κέζα

**Την πιο αυστηρή κριτική κάνουν στον Θανάση Θεοχαρόπουλο εκείνοι που θα ήθελαν να είναι στη θέση του. Εκείνοι που ήταν οργανωμένοι στην ανανεωτική αριστερά επί δεκαετίες, ήταν γνωστοί αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να εκλεγούν ή να πάρουν κάποια αληθινή θέση εξουσίας. Εκείνοι δηλαδή που κατάφεραν να διακριθούν στα κομματικά όργανα, που έχουν μια κάποια απήχηση με τις παρεμβάσεις τους, που είναι τρόπον τινά αναγνωρίσιμοι αλλά έφτασαν μέχρι ενός σημείου. Εκείνοι δηλαδή που είχαν επιτυχία σε δεύτερο ρόλο.  


Ο Θεοχαρόπουλος έπραξε άριστα αποφασίζοντας να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η πολιτική δίνει λύσεις, δεν κάνει πείσματα. Η διπλωματία είναι η τέχνη της συνύπαρξης και όχι μια συνεχής, ατελέσφορη κόντρα. 

* Την εποχή που η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να ενταχθεί στο Κίνημα Αλλαγής, υπήρχε ένα όραμα, υπήρχε ελπίδα ότι αυτό το σχήμα θα είναι προοδευτικό, θα συνενώσει μικρές ομάδες και κόμματα μεσαίου βεληνεκούς. Εφόσον το εγχείρημα απέτυχε και το Κίνημα Αλλαγής μετατράπηκε σε μπαγιάτικο ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την αποχώρηση. Κάπου εκεί χάθηκε η ορθή κρίση και ο Θεοχαρόπουλος, όταν δηλαδή πήρε τη σφραγίδα της ΔΗΜΑΡ και έγινε αδελφοποιτός με τον Αλέξη Τσίπρα. 

* Ως αξίωμα θα έπρεπε να έχουμε ότι όποιος θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές έχει στόχο την έδρα στη Βουλή, την υπουργική θέση, την αρχηγία του κόμματος και γενικά όλα τα αξιώματα. Ανεξαιρέτως όσοι πολιτεύονται έχουν υψηλές φιλοδοξίες. Κάποιοι τα καταφέρνουν. Κάποιοι μένουν πίσω και βγάζουν χολή. 

** Μια ακόμη εκδήλωση των τεσσάρων, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Ρομάντζο και οικοδεσπότες τους atenistas. Το φαβορί Μπακογιάννης πλαισιώνεται από τους υπόλοιπους, οι οποίοι απλά βοηθούν στην εδραίωση μιας εντύπωσης, ότι δηλαδή το φαβορί είναι πολύ ανοιχτό σε συνεργασίες και τα πηγαίνει πού καλά με τους αντιπάλους του. 

* Ο Παύλος Γερουλάνος έχει ακόμα το χρόνο να διαφοροποιηθεί, να δείξει ότι δεν είναι «ομάδα Μπακογιάννη» και ότι διεκδικεί και εκείνος θέση δημάρχου και όχι θέση συνομιλητή του δημάρχου. 

** Καλές οι συζητήσεις σε τοπικό δημαρχιακό επίπεδο αλλά για την κεντρική πολιτική σκηνή υπάρχει το Κοινοβούλιο. Καλά λέει η Νέα Δημοκρατία, ότι δηλαδή εκεί γίνονται τα ντιμπέιτ και όχι στις τηλεοράσεις. Ο πρωθυπουργός επιμένει για μια αναμέτρηση στις οθόνες, μιλώντας για φόβο του αντιπάλου. Θεωρεί προφανώς ότι έχει κάτι από Δημοσθένη.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *