Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ξαφνικά «αραχτοί» οι «ήρωες» υγειονομικοί;

 


Ο παρουσιαστής Αυτιάς (αυτός με τη «φανέλα της εθνικής») σε ρόλο υπουργού της κυβερνήσεως

  

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα κλίμα, το οποίο καλλιεργείται από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, που εμφανίζει τους γιατρούς «υπερβολικούς».  Είναι τυχαίο που κάτι τέτοιο συμβαίνει ενώ η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ανοίξει τα καταστήματα, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει μέτρα προστασίας σε μια σειρά τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής; Θα δείξει…

 

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν έχει κάνει κάτι για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, οι εμβολιασμοί γίνονται με αργούς ρυθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζεται ο συνωστισμός (δεν μπορούν να «γεννήσουν»  λεωφορεία είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός) και πολλά άλλα. Παράλληλα, εκατομμύρια εργαζόμενοι – ανάμεσα σε αυτούς κι εκείνοι που δουλεύουν εμπόριο και στα καταστήματα – επιδιώκουν να ζήσουν με τα (μικρά και καθυστερημένα) ή και χωρίς (χιλιάδες και χιλιάδες δεν… αναγνωρίζονται από το «άριστο» κράτος). 

 

Δείτε, παρακάτω, στο βίντεο μια ενδεικτική στιγμή της αλλαγής κλίματος, που περιγράψαμε στην αρχή. Στην εκπομπή με παρουσιαστή τον Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, ήταν καλεσμένος στο ίδιο πάνελ ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο διευθυντή της β’  ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος – όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς – βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ν. Καπραβέλος υποστήριξε ότι «τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση «πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, σε συνθήκες πανδημίας», την στιγμή όλη Ευρώπη είναι «στο κόκκινο».

 

Ο παρουσιαστής Αυτιάς, σε ρόλο υπουργού της κυβερνήσεως, τον διέκοψε για να υπενθυμίσει τι είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης:

 

«Ένα λεπτό, μην χάσουμε την μπάλα. Είπε, όμως: Εάν δω συνωστισμό κλείνω τα μαγαζιά και δεν περιμένω ούτε από τον Καπραβέλο, ούτε από τον Σύψα, ούτε από κανέναν. Το είπε! Για να μην πάει όλη η αγορά στην εντατική σε λίγο, επειδή εσείς θέλετε να είστε σίγουροι και ωραίοι και αραχτοί». «Αραχτοί με την έννοια να μην έχετε αυτή την αγωνία. Καταλάβατε;», συμπλήρωσε.

 

Ο διευθυντής της β’  ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» απάντησε: «Είμαστε λογικοί άνθρωποι και βλέπουμε τις παρενέργειες της οικονομίας η οποία αποτιμάται σε ευρώ. Όμως, κύριε Αυτιά οι υγειονομικοί μετράνε θανάτους, οι θάνατοι δεν αποτιμώνται». Το βίντεο με τον διάλογο:

   


Αλήθεια, κύριε παρουσιαστή;

 

Οι υγειονομ ικοί που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή του πολέμου» (όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση) θέλουν να είναι «σίγουροι και ωραίοι» και «αραχτοί»;

 

Υπάρχουν «ήρωες» (όπως είχε χαρακτηρίσει η κυβέρνηση τους υγειονομικούς, καλώντας να τους χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια) που επιθυμούν να είναι «αραχτοί», να «μην έχουν αγωνία», όπως διευκρινίσατε; 

 

Τέτοια «μαγκιά» στους υγειονομικούς, παρουσία του υπουργού Αναπτύξεως της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 

Κύριε παρουσιαστή, η χώρα μας είναι μικρή, οπότε εύκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς τις «μαγκιές» του καθενός, ιδιαιτέρως όταν έχει δημόσιο λόγο. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μια άλλη φορά που κάνατε «μαγκιές» στον τηλεοπτικό αέρα. Ήταν τότε που υπήρχε περίπτωση να είστε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία (και καλά κάνατε και δικαίωμα σας) και στέλνατε «πικραμένα» μηνύματα με την κάμερα να σας κάνει κοντινά.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί οι «μαγκιές» του παρουσιαστή προς τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια (λίγο καιρό μετά) οι εξηγήσεις που έδινε, σε μια συνέντευξη – εξομολόγηση, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καμαρώνοντας ότι, τελικά, η «φανέλα της εθνικής» του πάει καλύτερα.    

Τα συμπεράσματα για το είδος της «μαγκιάς» του παρουσιαστή (προς τους «αραχτούς» υγειονομικούς αλλά και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη) δικά σας.  


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ  





πηγή     



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *