Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Εκβιασμοί Άδωνη προς πανεπιστημιακούς: Όσοι δεν θέλουν την αστυνομία να πληρώνουν από την τσέπη τους! (video)

 


“Να δεσμεύονται με την προσωπική τους περιουσία για τις ζημιές”, ήταν η “πρωτοποριακή” πρόταση για το θέμα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια από τον Άδωνη Γεωργιάδη.

 

Την ώρα που το φοιτητικό κίνημα αντιδρά στην πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη δική του άποψη για το ζήτημα.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει και τη δική του πρόταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, παρά το γεγονός μάλιστα ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του. Ποια ήταν η πρόταση του κ. Γεωργιάδη; Όσοι ακαδημαϊκοί διαφωνούν με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, να πληρώνουν τις ζημιές από την τσέπη τους! 

 

“Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να ψηφίσουμε έναν νόμο που θα έλεγε ότι θα μπορεί να επιλέγει το πανεπιστήμιο αν θα έχει αστυνομία εκεί ή όχι. Εάν όμως δεν την έχει, όλα τα μέλη ΔΕΠ -εφόσον αναλαμβάνουν αυτά την ευθύνη- θα πρέπει να δεσμεύονται με την προσωπική τους περιουσία για τις ζημιές“, τόνισε με προκλητικό ύφος.  “Και τις ζημιές σε υλικά αγαθά και την ενδεχόμενη ηθική βλάβη σε οποιονδήποτε φοιτητή ή μη φοιτητή, όπως εγώ, που δεν μπορεί να μπει στα πανεπιστήμια”, κατέληξε με απειλητικό ύφος προς τους ακαδημαϊκούς που δεν τάσσονται υπέρ της μόνιμης παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας πως ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν γίνεται.

  

Ξέχασε βέβαια ότι και με το υπάρχον πλαίσιο, χωρίς καμία ανάγκη να γίνουν τα Πανεπιστήμια αστυνομοκρατούμενα, θα μπορούσε να προφυλαχθούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα…













0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *