Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Γεννηματά - Λοβέρδος: Μια επιβεβλημένη "πασοκική" κίνηση

 


Η απόφαση Γεννηματά για "καθαίρεση" του Ανδρέα Λοβέρδου δείχνει ότι το "αμάρτημα" που οδήγησε στον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ, δεν θα επαναληφθεί.

 

γράφει ο Μάνος Χωριανόπουλος

 

Η "καθαίρεση" του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, ήταν μια απόφαση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά,  που αποδεικνύει ότι η "δεύτερη παράδοση" στη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι στις προθέσεις της.

 

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της "πρώτης παράδοσης" με τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε παρακολούθημα της κυβέρνησης Σαμαρά, στρατηγική που το οδήγησε στον αφανισμό.

 

Μπορεί η κίνηση Γεννηματά, επισήμως να αποδόθηκε στην ανάγκη ανάδειξης και άλλων στελεχών και να οφείλεται στο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη κινείται για την διεκδίκηση της ηγεσίας, ωστόσο δίνει και μια πρώτη απάντηση στο εξής ερώτημα: ηγεσία με ποιους στόχους και σε ποια κατεύθυνση;

Η Φώφη Γεννηματά είναι στην παρούσα περίοδο αναγκασμένη να παίξει το δύσκολο παιχνίδι της ισορροπίας, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι αυτό που είχε πει τον Μάρτιο του 2019 ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός στο News 24/7, ισχύει και σήμερα.

 

"Οι όμοροι χώροι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να πλησιάσουν"

 

Ο δρόμος είναι σίγουρα δύσβατος και απαιτείται ειλικρινής συζήτηση, συνειδητοποίηση των μεγεθών, ρεαλιστικό σχέδιο και όχι προχειρότητες ή ρεσάλτο προς άγραν ψήφων, ωστόσο η συγκρότηση προοδευτικού μετώπου που θα βασίζεται σε επεξεργασμένες πολιτικές προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών,  είναι μονόδρομος.

 

Από την άλλη, είναι επίσης ξεκάθαρο, το πού επιθυμεί να πάει το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος και για ποια παράταξη το διεκδικεί.  Όχι μόνο επειδή πρωτοστατεί στο "Αντι-ΣΥΡΙΖΑ" μέτωπο και ονειρευόταν να βιαιοπραγήσει κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και επειδή έχει εδώ και καιρό διαρρήξει τους δεσμούς του με τον προοδευτικό χώρο.

 

Από τη γνωστή υπόθεση της διαμπόμπευσης των οροθετικών γυναικών για μικροπολιτικούς λόγους και τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως "αυθεντικό κίνημα", μέχρι τους δημόσιους "χαριεντισμούς" και τη συμπόρευση με στελέχη της σκληρής δεξιάς.

 

Αν κάποιος θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι το Κίνημα Αλλαγής, θα επαναλάβει το "αμάρτημα" του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αυτός είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Η απόφαση Γεννηματά, δείχνει όχι μόνο ότι προφανώς θα είναι υποψήφια στη μάχη για την ηγεσία, παρά τις επίμονες και βολικές διαρροές, αλλά και ότι παρά τις επιμέρους εντάσεις η θεωρία του "διαλόγου των όμορων χώρων", είναι η μόνη άμυνα απέναντι σε ένα σύστημα που λειτουργεί αριστοτεχνικά στοχεύοντας στη διαιώνιση της εξουσίας του με κάθε τρόπο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *