Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Νέες έρευνες μετά την καταγγελία για εμπλοκή άλλου σκάφους στον θάνατο του Σ. Βαλυράκη

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Λιμενικής Αρχής Ερέτριας υπό την εποπτεία της αντίστοιχης αρχής της Χαλκίδας και σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Ναυτιλίας, για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

Είχε προηγηθεί εντολή από τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, μετά από επιστολή που έλαβε από τη χήρα του Σήφη Βαλυράκη.

 

Σε αυτήν την επιστολή, η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη καταγγέλλει για τον θάνατο του συζύγου της ότι «είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», επικαλούμενη στοιχεία σχετικά με εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του πρώην υπουργού.

 

Στο πλαίσιο των μέχρι στιγμής ερευνών, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ., έχει οριστεί από το Λιμενικό ειδικός πραγματογνώμονας, έχουν ληφθεί καταθέσεις από κατοίκους και επαγγελματίες αλιείς, έχουν συλλεχθεί αποτυπώματα από το μικρό φουσκωτό σκάφος του 77χρονου πολιτικού και γενετικό υλικό από την προπέλα, καθώς κρίνεται βαρύνουσας σημασίας, προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

 

«Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», ανέφερε στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας η χήρα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ενώ φέρεται να τονίζει ότι τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα ήταν αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

 

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη», καταλήγει στην επιστολή της.

 

Ο κ. Πλακιωτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη και δεσμεύτηκε ότι οι λιμενικές αρχές Χαλκίδας και Ερέτριας, καθώς και όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται, θα συνεχίσουν τις έρευνες που διεξάγουν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θέτει στην επιστολή της και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο στο κεφάλι και τον λαιμό του, αλλά μένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου. Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.  








πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *