Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η "ανέμελη" δημοσιογραφία και οι Beatles

 


Καλές οι "διαφορετικές συνεντεύξεις" και οι χαλαρές στιγμές δημοσιογραφίας, αρκεί βέβαια να υπάρχουν και οι "κανονικές".

γράφει ο Χρήστος Δεμέτης

 

Τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα καταγράφεται ένα άνευ προηγουμένου μιντιακό "λιβανιστήρι" προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλες τις εκδοχές του.

 

Το πρωί της Πέμπτης (22/09), οι τηλεθεατές βρέθηκαν μπροστά σε ακόμη μια απόπειρα lifestyle καλλωπισμού της πρωθυπουργικής περιοδείας στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου βρέθηκε δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης για να λάβει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Πρόκειται για ακόμη μια από τις άρτια σκηνοθετημένες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει προς τον Τύπο από το επιτελείο του πρωθυπουργού, όπου εν προκειμένω ο ίδιος απεικονίζεται σαν άλλο "πέμπτο σκαθάρι" (και δεν εννοούμε τον George Best). Φυσικά, η ευκαιρία για σύγκριση με την εμβληματική φωτογραφία των Beatles, δε πήγε χαμένη, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Ίσως πρόκειται βέβαια για μια απάντηση στη κριτική του Jimmy Fallon, δεν μπορούμε να ξέρουμε με ασφάλεια.

 


Προφανώς, ούτε κουβέντα περί "ελέγχου" ή υποψίας ελέγχου στη κυβερνητική πολιτική, την ώρα που το σκάνδαλο των υποκλοπών και η επερχόμενη ακρίβεια, χάνονται κάπου πίσω από τις συνταγές για επιτυχημένη ομελέτα και σπιτικά ντολμαδάκια.

 

Η δε φωτογραφία αλά Abbey Road, ήρθε λίγο μετά τη "τυχαία" συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν Έλληνα αυτοκινιτιστή, η οποία φυσικά αναπαράχθηκε πολλάκις και ποικιλοτρόπως στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *