Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί έχουν εκτοξευθεί οι τιμές στα καυσόξυλα και πώς θα ζεστάνουμε καλύτερα τo σπίτι μας

 


Τα καυσόξυλα έχουν γίνει το νέο αντικείμενο του πόθου για τους πολίτες της Ευρώπης. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές και τι μπορούμε να κάνουμε ενόψει του δύσκολου Χειμώνα.

 

Ητιμή του φυσικού αερίου θυμίζει άλογο που λατρεύει να καλπάζει και περνάει τόσο ωραία που δεν έχει την παραμικρή διάθεση να σταματήσει. Ωραία προφανώς περνούν και όσοι έχουν λαμβάνειν από τα back to back ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, αλλά όχι και οι πολίτες του πλανήτη που όσο και αν μετρούν τα κουκιά, είναι αδύνατο να βγουν.

 

 

Βλέπεις, μαζί με το φυσικό αέριο πληρώνουμε πιο ακριβά και το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα και τα καύσιμα.

 

Και κάπως έτσι, διάβασες πώς μετά το καλοκαίρι που κάηκε όλη η Ευρώπη, θα αναγκαστούμε να κάψουμε ξύλα, μήπως και καταφέρουμε να ζεσταθούμε το χειμώνα.

 

Στα θετικά ανήκει το γεγονός ότι η Ελλάδα -ευτυχώς- δεν έχει πολλούς μήνες χαμηλών θερμοκρασιών -μέχρι νεοτέρας και δεδομένης της κλιματικής αλλαγής. Σκέψου ότι ενώ πέρυσι προέκυψε η ανάγκη θέρμανσης στα μέσα του Δεκέμβρη, σε άλλες χώρες έκαναν χρήση από το Σεπτέμβριο. Και ενώ εμείς τελειώσαμε τα 'πάρε δώσε' με τα αέρια, τα πετρέλαια και τα κλιματιστικά στα τέλη Φλεβάρη, αλλού συνέχιζαν να 'καίνε' ό,τι χρειάζονταν έως τον Απρίλιο.

 

 

Τι θα γίνει όμως, φέτος

 

Όλη η Ευρώπη (ου μην ο κόσμος) έχει κάνει 'στροφή' στα καυσόξυλα, η τιμή των οποίων -όπως πιθανόν να υποθέτεις- έχει αρχίσει να τραβά ανοδική πορεία.

 

Διαβάστε τη συνέχει ΕΔΩ

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *