Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Εχει ένσημα στην «πιάτσα»

 


γράφει ο Πέτρος Μανταίος

 


Δεν ξέρω κατά πόσο τα «ένσημα» στην «πιάτσα» (εκεί όπου ο Τσιφόρος τοποθετούσε τα «Παιδιά της πιάτσας» και τα «Παλιόπαιδα τ’ ατίθασα») αποτελούν προσόν για την κατάληψη ανώτερης θέσης στο Δημόσιο, έναντι άλλων προσόντων, πιο συγκεκριμένων, ακαδημαϊκών που πιστοποιούνται εγγράφως, πτυχίων και άλλων… αχρείαστων. Πάντως αυτή τη θητεία του στην «πιάτσα» επικαλέστηκε ως προσόν –και μάλιστα αυταπόδεικτο· μόνον αυτός ξέρει πως έχει τέτοια «ένσημα»!– ο αποπεμφθείς, λόγω… επισυνδέσων, διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, όταν επικρίθηκε δια το περίεργον του διορισμού του άνευ πτυχίου (από τον πρωθυπουργό, με σύσταση, όπως δημοσιεύτηκε χθες, του ανιψιού του πρωθυπουργού και, επίσης αποπεμφθέντος, γραμματέα του· ποια «Οικογένεια Άνταμς»; Εδώ χαλάει ο κόσμος από φαμίλιες…).


«Έχω ένσημα στην “πιάτσα” από 14 ετών» φέρεται να δήλωσε ο αποπεμφθείς και πέραν αυτού ουδέν περί της σιγαρετοθήκης, κοινώς ταμπακέρας. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι επί του θέματος (των παρακολουθήσεων) εξεταζόμενος ήταν «προκλητικός», «αμετανόητος», «υπεροπτικός», με «ύφος βαρύ» και άλλα παρόμοια, επικαλούμενος συνεχώς το «απόρρητο» ως άλλο… ενεργειακό ποτό προς επίρρωση της άμυνάς του. Εγώ πάλι θεωρώ, στη γλώσσα της πιάτσας, ότι έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο, την πάπια, σουρμάκο, φερμέ, το έκοψε λάσπη. Διότι αμφιβάλλω αν τουμπεκιάστηκε τι συνέβαινε στην υπηρεσία που διηύθυνε. Ή αν σκάμπαζε γρυ από επισυνδέσεις και διασυνδέσεις. Ο ακατάλληλος άνθρωπος στην ακατάλληλη θέση. Ένα καμένο χαρτί που φτιάχτηκε ακριβώς για να καεί. Μόνο που τώρα (πιθανόν και από ανοησία του) το καμένο χαρτί άπλωσε τη φλόγα με κίνδυνο να πάρει φωτιά το σόι και το βασίλειο.


Εδώ ο ιδρυτής του οίκου, επί πρωθυπουργίας του, ανέθεσε τις παρακολουθήσεις σε κοτζάμ στρατηγό (Γρυλλάκης ονόματι: «Γρυλλάκης Υποκλοπές» η φίρμα, όπως «Εκκενώσεις Ο Αχόρταγος») και πάλι τα βρήκε μπαστούνια, που ήταν και της πιάτσας! Βρυχάται τώρα και ο (Κοντο)λέων…

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *