Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Η Εύα μας ηπάτησε…

 


γράφει ο Πέτρος Μανταίος

 

Αντιγραφή από ημερολόγιο: «Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, 5:45. Βρέχει από τα μεσάνυχτα· ό,τι έπεφτα για ύπνο ξεκινούσαν τα αστραπόβροντα. Η κακοκαιρία –με πρόγνωση από μέρες και με όνομα: Εύα– ήρθε, όπως πάντα, από δυτικά. Η κινδυνολογία, όπως κάθε φορά, στο φουλ: ειδοποιήσεις να μην κυκλοφορούμε, αποστολές σημάτων και μηνυμάτων ηλεκτρονικώς, εγγράφως και προφορικώς (πρώτη φορά αυτό, να σε ειδοποιεί για τους κινδύνους γυναικεία φωνή από το κινητό!). Το γνωστό τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, το 112· που όποτε όντως υφίσταται έκτακτη ανάγκη, μπλοκάρει. Δελτία ειδήσεων με άφθονο… σασπένς, τρόμος και αγωνία.

 

»Το έχω ξαναγράψει: όσο λιγότερο έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός για έκτακτα, τόσο μια κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέτει ευθύνες στους πολίτες· μάλλον, μόνο τότε δέχεται την ευθύνη των πολιτών! Θα δω πώς θα πάει το εικοσιτετράωρο, στην Αθήνα και τη λοιπή χώρα (οι… δυσοίωνες προγνώσεις φτάνουν μέχρι και κάποια ώρα της Δευτέρας), όμως νομίζω πως και… η Εύα μας ηπάτησε! Οπως και πολλές άλλες κυρίες… επικίνδυνες επί κυβερνήσεως άκρως επικίνδυνης.

 

»Μια συνηθισμένη κακοκαιρία είναι (σ. ήταν), της εποχής. Δεδομένου, άλλωστε, ότι, τουλάχιστον στην Αττική –το ξέρουν και οι γάτες, ιδίως αυτές, γι’ αυτό τις λένε… γάτες– οι μεγάλες βροχοπτώσεις παρατηρούνται Νοέμβριο και Φεβρουάριο. Ασφαλώς και κάναμε καλά που περιορίσαμε, όσο γινόταν, τις κινήσεις μας, κυρίως των αυτοκινήτων. Ομως αυτό μάλλον πρέπει να αποδοθεί στην κοινή λογική, παρά στην ετοιμότητα των κ. Στυλιανίδη, Πιερρακάκη, Γεραπετρίτη.

   

»Αυτό βέβαια καθόλου δεν σημαίνει ότι παρακαλούσαμε να χαλάσει ο θεός τον κόσμο και η Εύα να διαλύσει τον παράδεισο, για να εξαπολύσουμε λιβέλους κατά της κυβερνήσεως. Απλώς, θεωρώ ότι στα δύσκολα είμαστε, κυβέρνηση και πολίτες, δυο διαφορετικά “στρατόπεδα”. Εμείς, οι πολίτες, κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε. Και η κυβέρνηση, τη δική της…». Δες γι’ αυτά σημερινή γενική απεργία…  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *