Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ο Κ. Μητσοτάκης μεταξύ Βάνας Μπάρμπα και Ελεονώρας Μελέτη

 


γράφει ο Θοδωρής Καραγιαννίδης

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν προβλέψει ότι τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεμήνυε «δε μασάμε» απευθυνόμενος σε εξωθεσμικά κέντρα, η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, με ανάρτησή της, θα έκανε γνωστή τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

 

https://www.instagram.com/p/Ck8Ly_hIoQq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι εικασίες για το περιεχόμενο της συζήτησης Μητσοτάκη-Μπάρμπα και των «λύσεων» που βρήκαν, σύμφωνα με την ηθοποιό, προκάλεσαν μεγαλύτερο θόρυβο στα social media από τον «ανένδοτο» που κήρυξε ο πρωθυπουργός στα συμφέροντα, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

 

Σήμερα, η πολιτική ελαφρότητα που αντέχει κάτω από τη βαριά σκιά των υποκλοπών κορυφώθηκε με την «αποκάλυψη» της Ελεωνόρας Μελέτη για την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό στο instagram. Εντυπωσιασμένη από το γεγονός ότι της απάντησε σε μήνυμά της για την ανάγκη να προστατευθούν τα παιδιά, με φόντο τη φρίκη στον Κολωνό, η παρουσιάστρια του Mega συνεχάρη τον Κ. Μητσοτάκη γιατί έχει «τα αυτιά του ανοιχτά στους πολίτες». O συνεργάτης της Κ. Τσουρός παρενέβη για να σχολιάσει ότι καλό θα ήταν να ακούει όλους τους πολίτες και όχι την Μπάρμπα και την Μελέτη.

 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι με τη χώρα στη δίνη ενός τεράστιου σκανδάλου που αγγίζει τον πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας και με την κυβέρνηση αντιμέτωπη με σοβαρή κρίση, ενώ η ακρίβεια κάνει δύσκολη τη ζωή των περισσότερων και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει το χρόνο και την ενέργεια να ανταλλάσσει σκέψεις με την Βάνα Μπάρμπα και την Ελεονώρα Μελέτη.

 

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο 80χρονος πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, φίλος του Κ. Σημίτη, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία. Η θυμηδία ήταν ανάλογη με αυτήν που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση της Βάνας Μπάρμπα και την εξομολόγηση της Ελεονώρας Μελέτη.

 

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που παρακολουθούν από απόσταση με ανησυχία τις εξελίξεις δεν κρύβουν, σε ιδιωτικές συζητήσεις, την έκπληξη τους για τις προτεραιότητες του πρωθυπουργού. Και ίσως η έλλειψη κατανόησης για τις επιλογές του συνδέεται με την απροθυμία όλο και περισσότερων να τον στηρίξουν μαχητικά και αποφασιστικά.

 

Ο καλύτερος φίλος του αυτή τη στιγμή στο υπουργικό συμβούλιο είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης που καθημερινά δίνει μία ή και περισσότερες συνεντεύξεις για να προβάλλει το έργο του αλλά και να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό.

 



Τη δική του μάχη στα ΜΜΕ δίνει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε.

 

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ έκανε ένα ενθουσιώδες tweet.

 

Η κοινή γνώμη το ξέρει. Ας το πιστέψει κ η ΝΔ!

Ότι ο Μητσοτάκης είναι το ατού της..

 

Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι ότι παρόλο που οι διαφοροποιήσεις βουλευτών (Κεφαλογιάννη, Κακλαμάνης, Τζαβάρας) είναι σκόρπιες και όχι καταλυτικές, η ομάδα κρούσης του Μεγάρου Μαξίμου στα ΜΜΕ έχει αποδεκατιστεί και έχουν πέσει στην ανάγκη του Αδ.Γεωργιάδη που πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών προσπαθούσαν να τον περιορίσουν. 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *