Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ευγενία Λουπάκη / Αν συνεχιστεί η δολοφονία χαρακτήρα θα προστατεύσω τον εαυτό μου..

 


Την δική της απάντηση στον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Αδάμ Γιαννίκο δίνει η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, σχετικά με την αποχώρησή της.

 

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σταθμό, με ανάρτησή της στο facebook.

 

Το τελευταίο διάστημα είχε προκληθεί έντονη αναστάτωση στο σταθμό μετά από ένα επικριτικό σχόλιο της ίδιας στον προσωπικό της λογαριασμό, για τον Στέφανο Κασσελάκη, το οποίο στη συνέχεια κατέβασε και ζήτησε συγγνώμη, ενώ το γυαλί φαίνεται πως είχε ραγίσει από νωρίτερα, μετά από μια ανάρτησή της υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του e-tetradio.gr, ως «λύση» προκρίθηκε να δοθεί 15νθήμερη αναγκαστική άδεια στη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό από το σταθμό. Τελικά, η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

 

Λίγο αργότερα, ο Αδάμ Γιαννίκος, μέσα από την εκπομπή του, σχολίασε το γεγονός, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η Ευγενία Λουπάκη δεν εργαζόταν, αλλά προσέφερε «εθελοντικά» τις υπηρεσίες της, ενώ έκανε λόγο και για «παραγοντισμούς» και fake news.

 

Δίνοντας συνέχεια, η δημοσιογράφος ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου πως ουδέποτε διέσπειρε κάποια ψευδή είδηση, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα όσα είπε ο διευθυντής του σταθμού, κάνοντας λόγο ακόμα και για «δολοφονία χαρακτήρα».

 

Η ανάρτησή της:

 

Στην εκπνοή της μέρας θέλω να σημειώσω δυο τρία πράγματα σύντομα, για να τα διαβάσουν κι αυτοί που δεν μπορούν τις σάλτσες:

 

Πρώτον δεν διέσπειρα εγώ fake news, αλλά το πρακτορείο που μοίρασε παντού τις φωτογραφίες του κ. Κασσελάκη στο Θησείο με την σκυλίτσα του. Δεν είδα πουθενά διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ κατά του MEGA ή των σάιτ που ΟΛΑ αναπαρήγαγαν τις φωτογραφίες. Το ιερό μένος το φύλαγαν για μένα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού μόλις πριν λίγες μέρες τραγουδούσαν όλοι χαρωποί το Happy Birtday στη σκυλίτσα Φάρλυ, που τα γενέθλιά της κατέκλυσαν τα σόσιαλ με πρωτοβουλία του ίδιου του Κασσελάκη.

 

Δεύτερον έμαθα πριν λίγο ότι ειπώθηκαν από μικροφώνου από τον διευθυντή του σταθμού κάποια αδιανόητα πράγματα για μένα. Ευτυχώς και -χωρίς να προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς – υπάρχουν κι άλλοι και πολύ αξιόπιστοι μάρτυρες που άκουσαν και τα περί “κόκκινης κάρτας” και κοψίματος της εκπομπής που μου είπε από τηλεφώνου, όσο και τα νυχτερινά περί υποχρεωτικής 15νθήμερης τουλάχιστον άδειας. Για παράδειγμα η Διάνα Βουτυράκου που ήταν μπροστά. Αλλώστε η διαρροή που έδωσε η Κουμουνδούρου και δημοσιεύτηκε πανομοιότυπη παντού εγραφε καθαρά για “απόφαση του διευθυντή να ΑΠΟΛΥΣΕΙ τη Λουπάκη που απετράπη με παρέμβαση Καπνισάκη”

 

Τρίτον εγώ δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να κάνω ζημιά στο σταθμό αλλά αν συνεχιστεί η δολοφονία χαρακτήρα θα προστατεύσω τον εαυτό μου.

 

Τέταρτον παραγοντισμό έκανα εγώ; Γελάει ο κόσμος! Ούτε υποψήφια ήμουν ποτέ, ούτε πλασσαρίστηκα για στέλεχος, ούτε μετακλητή οπουδήποτε, ούτε Γραφείο Τύπου οπουδήποτε. Και στην Κουμουνδούρου πήγα δυο τρεις φορές, στο ισόγειο, για να αφήσω τάπερ στον Καρτερό. Κι άλλες τρεις φορές μετρημένες στο Μαξίμου, μετά το κομμωτήριο που είναι εκεί κοντά.

 

Kαλό ξημέρωμα. Το υπόλοιπο στόλισμα αύριο.    


 Το χρονικό της αποχώρησης

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν η Ευγενία Λουπάκη προχώρησε σε μια ανάρτηση υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

 

Έγραψε τότε η ίδια: «Χαμογελώντας η Έφη Αχτσιόγλου είπε: -Είναι τουλάχιστον αστείο να λέγεται ότι φύγαμε για τις “καρέκλες”. Μα αν θέλαμε καρέκλες και αξιώματα θα μέναμε και θα δεχόμασταν αυτά που μας πρότεινε ο κ. Κασσελάκης. Εγώ ήμουν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως απλό μέλος, ως βουλευτής ως υπουργός. Ο κ. Κασσελάκης μόλις εμφανίστηκε θέλησε αμέσως να γίνει πρόεδρος. Φαντάζεστε να είχα δεχτεί και να είχα γίνει τομεάρχης πχ Οικονομικών ή Εργασίας και να τον ακούσω να λέει στον ΣΕΒ αυτά που είπε; Η θα έπρεπε να υποστηρίξω δημόσια άλλα από αυτά που η συνείδησή μου υπαγορεύει ή να τον αδειάσω δημόσια».

 

Αντιδρώντας, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, έγραψε το εξής, ως σχόλιο στο post: «Να μην έχεις μία ως κόμμα κι όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο στο Κόκκινο!».



 Μάλιστα, το σχόλιο προκάλεσε και την αντίδραση του ίδιου του διευθυντή:

 

«Αν ήσασταν σε κάποιο κατάστημα και ο υπάλληλος έκανε κάποιο λάθος ή κάτι που δεν σας άρεσε, θα ζητούσατε πάραυτα την απόλυσή του; Θα είχατε λόγο για τη ζωή του εκτός εργασίας; Θα τον ψάχνατε για να ελέγξετε τις απόψεις του; Αν δεν το κάνετε αυτό για έναν οποιονδήποτε εργαζόμενο, τι πιστεύετε ότι σας νομιμοποιεί να το κάνετε για τους εργαζόμενους του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο; Κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε και όπως πρέπει. Περιοριστείτε στους ρόλους σας. Και να είστε καλοί.

Εκ της Διευθύνσεως», έγραψε ο Αδάμ Γιαννίκος, με το θέμα να φαίνεται πως λήγει.



Υπήρξε όμως και συνέχεια, με αφορμή ένα νέο σχόλιο της Ευγενίας Λουπάκη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, επειδή υποτίθεται ότι έβγαλε βόλτα το σκυλί του στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και η ίδια, οι φωτογραφίες που διακινήθηκαν ήταν παλιές, και κατέβασε την ανάρτηση.

 

«Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση», έγραψε συγκεκριμένα.

 

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί να είναι μη αναστρέψιμο.




  

πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *