Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Η απάντηση Τσακαλώτου σε Κασσελάκη για μετάλλαξη και servicers

 


Ανοιχτή και δημόσια παραμένει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα των 11 της Νέας Αριστεράς, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σχολιάζει με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος τις δηλώσεις Κασσελάκη.

 

 

Με ανάρτησή του στο facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νέας ΚΟ απάντησε στα περί μετάλλαξης και αυλικών των servicers των τραπεζών θέτοντας ένα… ρητορικό ερώτημα.

 

«Αν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, και ο πρωθυπουργός, δούλευαν για τις τράπεζες και τους servicers ή μόνο οι πρώην υπουργοί που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ;» έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει «φαντάζομαι ότι ο μόνος τρόπος για να αποδεικνύουν οι απομείναντες πρώην υπουργοί ότι δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ υπηρέτες των συμφερόντων, τραπεζικών κ μη, είναι να παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ».

 



Ο Κασσελάκης οι servicers και οι ενστάσεις

Οι χθεσινές διαδικασίες, πάντως, δεν ήταν χωρίς εντάσεις, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιμένει στην αντιπαράθεση με τα στελέχη που αποχώρησαν, αφήνοντας αιχμές προς τη Νέα Αριστερά και σημειώνοντας ότι «η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers στις τράπεζες. Και ποτέ δεν πρόκειται επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγξουν το ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό να είστε σίγουροι».

 

Αποστάσεις από τη δήλωση Κασσελάκη πήρε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας μάλιστα και την παλαιότερη αναφορά του προέδρου περί «πέμπτης φάλαγγας».

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχαρόπουλος, αφού τόνισε ότι «το μέτωπο μας είναι με την κυβέρνηση της ΝΔ, με την Δεξιά και με κανέναν  άλλον», προσθέτοντας ότι «οι αποχωρήσεις ήταν λάθος» ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια φυγή προς τα εμπρός, να μη μιλάμε συνεχώς για τις αποχωρήσεις όπως και πάλι άκουσα σήμερα. Γιατί αν και πάλι ανοίγει συζήτηση και κατηγορίες περί "αυλικών των τραπεζών" ανοίγει πάλι μια εσωστρεφής  αντιπαράθεση. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών».  







πηγή

  


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *