Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Εξήγηση για να λυθεί η παρεξήγηση «Θάνατος από μαγκάλι το 2013»

του Κώστα Ζαχαριάδη
Σε σχόλιο που έκανα για το τραγικό συμβάν με τα δυο παιδιά που βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, αναφέρθηκα στις τεράστιες ευθύνες που έχει η πολιτεία  σε δύο επίπεδα:
Πρώτον στο γεγονός ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται παράγει εξαθλίωση και ενεργειακή φτώχεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Δεύτερον στο γεγονός ότι ενώ υπάρχει πρόβλημα ενεργειακής φτώχειας-εξαθλίωσης και οι πολίτες, ιδίως οι πιο εξαθλιωμένοι, χρησιμοποιούν ακόμα και τα επικίνδυνα μαγκάλια για να θερμανθούν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, κανένας συναγερμός για να μην συμβούν τέτοια τραγικά συμβάντα, πράγμα που θα μπορούσε να είχε οργανωθεί και πρέπει να οργανωθεί από την πολιτεία.

Δεν χωρεί αμφιβολία πως το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και ιδίως των νέων. Είναι εμφανές τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Θυμίζω άλλωστε σε αυτούς που “μπερδεύτηκαν” ή βιάστηκαν να βγάλουν λάθος συμπεράσματα ότι στην αρχή του χειμώνα είχα αναφερθεί σε κείμενο μου (βρίσκεται στο διαδίκτυο) σε πιθανές δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα. Αυτοί που βιάστηκαν να σχολιάσουν προφανώς δεν είδαν την ανάρτηση μου στο facebook σήμερα το πρωί «Από την αιθαλομίχλη στο μαγκάλι, αυτό είναι το μνημόνιο».
Για να διαβάσετε το κείμενο πατήστε ΕΔΩ
http://ecoleft.wordpress.com/

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *