Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κινδυνεύουν να χαθούν 56,1 εκ. ευρώ από 37 έργα ΕΣΠΑ

Συνολικά 37 έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, κινδυνεύουν να βγουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να χαθούν 56,1 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Κινδυνεύουν να χαθούν 56,1 εκ. ευρώ από 37 έργα ΕΣΠΑ
Αιτία είναι οι σημαντικές καθυστερήσεις -από 6 μήνες έως και 2,5 χρόνια- που σημειώνονται στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Τα 37 ενταγμένα έργα αφορούν τη βελτίωση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής και την αναβάθμιση των υπηρεσιών των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Συγκεκριμένα, 19 έργα αναβάθμισης των υποδομών υγείας σε 15 νοσοκομεία της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 24,1 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτήν τη στιγμή χωρίς σύμβαση.
Τα έργα αφορούν, μεταξύ άλλων, την προμήθεια ιατρικού, τεχνολογικού εξοπλισμού, προμήθεια 30 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, τη μετεγκατάσταση ιατρικών μονάδων και την ανακατασκευή νοσοκομειακών εγκαταστάσεων.
Κατά κύριο λόγο οι καθυστερήσεις οφείλονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες και πρέπει να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες εκτέλεσης των έργων. Επίσης, 18 έργα που αφορούν κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών σε 17 δήμους της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: "ΕΘΝΟΣ"

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *