Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο δήμαρχος της Παλλήνης εγκατέστησε λαϊκή αγορά σε δρόμο χωρίς αποχέτευση

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Γαργηττός (υπάγεται στο Δήμο Παλλήνης) και συγκεκριμένα οι κάτοικοι πέριξ της οδού Μυρτιάς μετά...
την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργεί λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2013. Δεχθήκαμε δεκάδες mail και τα επιχειρήματα των κατοίκων είναι λογικά και πειστικά. Επισκεφθήκαμε όπως είχαμε υποχρέωση την περιοχή και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμα σι την αλήθεια των καταγγελιών των δημοτών.
Πάμε να δούμε λοιπόν πως  έχει η κατάσταση. Στην οδό Μυρτιάς βρίσκεται παιδική χαρά στην  πλατεία και συνεπώς η λειτουργία λαϊκής κάθε Σάββατο καθιστά επικίνδυνη την ασφαλή διέλευση των παιδιών από και προς την παιδική χαρά. Όμως αυτό είναι “πταίσμα” μπροστά στο ΓΕΓΟΝΟΣ πως δεν υπάρχει αποχέτευση στην συγκεκριμένη οδό κάτι που ορίζει ο σχετικός Νόμος για την λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Αναφέρει συγκεκριμένα: “Να υπάρχουν σημεία υδροληψίας από το σύστημα υδρεύσεως της πόλεως και φρεάτια υπονόμων” Διαβάστε εδώ όλο το ΦΕΚ στο άρθρο 46 αναφέρει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την επιλογή χώρων που μπορούν να χρησιμοποιούνται ως λαϊκές αγορές. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλαβε υπόψιν της (δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους) το απαραίτητο για την δημόσια υγιεινή παραπάνω κριτήριο επιλογής τοποθεσίας για λαϊκή αγορά.
Βέβαια η δική μας επίσκεψη στην περιοχή είδε και άλλες “ατέλειες” για τις οποίες καλείται να δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος της περιοχής Αθανάσιος Ζούτσος. Διαπιστώσαμε πλημμελή καθαριότητα αλλά δεν είναι επί του παρόντος αυτά.
Το θέμα είναι πως σε μια περιοχή που υπάρχουν δεκάδες άλλοι χώροι που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας λαϊκών αγορών η δημοτική πλειοψηφία (ίσως από ελλιπή ενημέρωση) να απαξιώξει και να δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στους κατοίκους μιας περιοχής.
Να τονίσουμε εδώ πως όλοι οι κάθετοι δρόμοι της οδού Μυρτιάς είναι στενοί και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εάν τελικά η Δήμος προχωρήσει σε αυτή του την λανθασμένη απόφαση οι επισκέπτες της λαϊκής να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία στην προσπάθειά τους να την επισκεφθούν.
Φαίνεται πως τα κλιμάκια που θα έπρεπε να λάβουν υπόψιν τους όλες αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία μιας υπαίθριας αγοράς, ή δεν επισκέφθηκαν καν την περιοχή ή είχαν αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον τους.
Το portnews θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών που σε περίοδο οικονομικής κρίσης αποτελούν μια  διέξοδο  αγοράς για πολλές οικογένειες.
Είμαστε σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι με αυτή την απόφαση και μαζεύουν υπογραφές για να εμποδίσουν την λειτουργία μιας λαϊκής που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να επιλύσει.
Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να ακούσει  με ενδιαφέρον και κατανόηση τα δίκαια  αιτήματά τους και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση μιας λανθασμένης απόφασης.
πηγή:portnews.g

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *