Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με κοινούς υποψηφίους στις Δημοτικές Εκλογές.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, που θέλουν του χρόνου, 25 Μαΐου 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές να έχουμε και τις  αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμους και περιφέρειες. Από τις προηγούμενες δημοτικές, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είχε ανακοινωθεί με σκοπό την μείωση δαπανών για τις εκλογικές αναμετρήσεις.
  Φίδια έχουν ζώσει την κυβέρνηση, αφού είναι γνωστό ότι οι ευρωεκλογές είναι εκλογές ψήφου διαμαρτυρίας, και αν γινόντουσαν μόνο αυτές, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ δυσάρεστα(όχι ότι των εθνικών θα είναι ευχάριστα). Για αυτό το λόγο η παράλληλες αυτοδιοικητικές εκλογές ίσως λειτουργήσουν σαν μέσο να μαντρωθούν λίγο οι ψήφοι. Και βέβαια για να μαντρωθούν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, θα κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους, για να πάρουν κάποιο σημαντικό αριθμό δήμων, και τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκληφθεί ως «ψήφος εμπιστοσύνης» προς την τρικομματική κυβέρνηση. Η συζήτηση, δεν είναι θεωρητική, μιας και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, φέρεται να έχουν συμφωνήσει για αυτό!
  Τέλος στο τραπέζι είναι να υπάρξουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο: η πρώτη για την εκλογή δημάρχου και η δεύτερη για τους δημοτικούς συμβούλους. Το τελευταίο, παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες, μιας και υπάρχει ορατός κίνδυνος στους περισσότερους δήμους, να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, που δεν θα στηρίζουν τον εκάστοτε Δήμαρχο, με αποτέλεσμα την μη λειτουργία των
Δήμων.
http://anemosantistasis.blogspot.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *