Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ξέμεινε από οξυγόνο το νοσοκομείο της Σάμου

Προσωρινή λύση μέχρι το Σάββατο
Το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σάμου χτύπησε χθες, ενώ υπήρχαν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Το πρόβλημα λύθηκε, προσωρινά όμως, καθώς το οξυγόνο που βρέθηκε εκτιμάται πως επαρκεί μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι. «Οι προμηθευτές δεν έφερναν οξυγόνο λόγω χρεών του νοσοκομείου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.
φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi) φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Ο συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης. Με την άμεση κινητοποίηση του προσωπικού της ΜΕΘ και με βοήθεια που έφτασε από άλλα τμήματα, οι τρεις ασθενείς που βρίσκονται στην Εντατική άρχισαν να υποστηρίζονται αναπνευστικά με χειροκίνητο τρόπο (ambou). Η παροχή οξυγόνου επανήλθε ύστερα από 45 λεπτά. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόβλημα προέκυψε επειδή η εταιρεία που προμηθεύει το νοσοκομείο, δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας οξυγόνου.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρόκειται για βλάβη ή ατύχημα. Το νοσοκομείο ξέμεινε από οξυγόνο. Τόσο απλά, τόσο επικίνδυνα, τόσο εγκληματικά. Ουδείς ανησύχησε, ουδείς φρόντισε, ουδείς ενημέρωσε. Οι προμηθευτές δεν έφερναν οξυγόνο λόγω χρεών του νοσοκομείου, η διοίκηση το θεώρησε απολύτως φυσιολογικό. Οι τρεις ασθενείς κινδύνεψαν σοβαρά. Ο ένας παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση μετά το επεισόδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ασθενείς έπαιρναν οξυγόνο εκείνη την περίοδο και τι συνέπειες είχε η διακοπή του για 45 λεπτά. Ευτυχής συγκυρία που δεν υπήρχε ασθενής στο χειρουργείο. Η παροχή αποκαταστάθηκε γιατί ένας προμηθευτής έφερε 50 φιάλες οξυγόνου. Τελειώνει αύριο το μεσημέρι. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει εξασφαλιστεί νέα προμήθεια».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *