Του Δημήτρη Χρήστου
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις και ποντάρει στην καταστροφή." Αυτό είναι το μόνιμο μότο τόσο των επιτελείων προπαγάνδας της Ν.Δ όσο και του κόμματος του κ. Βενιζέλου. Πάμε παρακάτω. Ενενήντα στις εκατό φορές ο Σίμος Κεδίκογλου, υπουργός Τύπου παρακαλώ, ο οποίος διορίζει τους κομματάρχες, τις κομματάρχισες και τις γκόμενές του στο Δημόσιο, επαναλαμβάνει σχεδόν σε όλες τις γραπτές και προφορικές δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή πρόταση διεξόδου από την κρίση.
ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ λοιπόν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόταση. Το καρτέλ Σαμαρά - Βενιζέλου ποια συγκεκριμένη πρόταση έχει, εκτός από το να υπακούει σε ό,τι έχουν σχεδιάσει οι δανειστές; Ξέρετε εσείς καμία; Και αυτό συνιστά κυβερνητικό πρόγραμμα; Δυστυχώς, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τις επαναλήψεις των προπαγανδιστικών επιτελείων Ν.Δ. και Βενιζέλου, θεωρώντας πως είναι αστείες και δεν πείθουν πλέον κανέναν. Λάθος! Δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι, καλοκάγαθοι, μεγάλης ηλικίας άνδρες και γυναίκες κλεισμένοι στο σπίτι, καθισμένοι απέναντι από την τηλεόραση, τρομοκρατούνται από τις επαναλήψεις της κυβερνητικής προπαγάνδας που μονοπωλεί τα ΜΜΕ.
ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ διάφορα τρικ για να σπάσει αυτό το παραμύθι που μέχρι και η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει υιοθετήσει. Είναι λοιπόν, ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη τηλεόραση μαζί με εκπροσώπους των άλλων κομμάτων. Τον αρχίζουν στους βομβαρδισμούς με το κλασικό μοτίβο. Δεν έχετε προτάσεις, πέστε μας πού θα βρείτε τα λεφτά κ.λπ., κ.λπ.

Σκέφτηκα και το μετέφερα αρμοδίως σε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Κάθε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει στις τηλεοπτικές εκπομπές με ένα πακέτο μέσα στο οποίο θα είναι όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής και συνεχίζουν να εμπλουτίζονται. Λέει, για παράδειγμα, η κυρία Ντόρα πως δεν έχει προτάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Της παραδίδεις ατάκα και επιτόπου το πακέτο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, την καλείς να τις μελετήσει, ώστε στην επόμενη συνάντηση να τις κρίνει και φυσικά να παρουσιάσει με τη σειρά της τις κυβερνητικές προτάσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι από το 2013 θα οδηγούσαν τη χώρα στην ανάπτυξη.

ΑΡΚΕΙ όμως μόνο αυτή η τηλεοπτική κίνηση; Φυσικά όχι. Αν όλα τα στελέχη που εμφανίζονται να εκπροσωπούν την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν μελετήσει σοβαρά τις έως τώρα θέσεις του κόμματός τους, δεν θα αντέξουν για πολύ στις συνεχείς επιθέσεις. Και πολλές φορές βλέπω βουλευτές και στελέχη να είναι απροετοίμαστοι για τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. Πώς πας, κύριε και κυρία, στο στούντιο; Έχεις προβλέψει τις ερωτήσεις που θα σου γίνουν; Έχεις προετοιμαστεί για τις απαντήσεις; Έχεις μαζί σου στοιχεία και στατιστικές, αναλύσεις, δηλώσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για να τους κολλήσεις στον τοίχο; Διαβάζεις τουλάχιστον κάθε μέρα την "Αυγή"; Τι νομίζεις, δηλαδή; Πως οι τηλεθεατές στην εκλογική σου περιφέρεια βλέπουν τηλεόραση χωρίς ήχο, παίζοντας πρέφα στα καφενεία;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτή η ιδέα δεν αξιολογήθηκε ως έξυπνη και αποτελεσματική. Πολύ φοβάμαι πως ούτε καν μπήκαν στον κόπο να τη συζητήσουν. Υποθέτω πως ξέρουν καλύτερα από μένα. Μακάρι να είναι έτσι. Το θέμα όμως είναι ότι το μοναδικό κόμμα που σκίζεται για να διαμορφώσει σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις απαλλαγής της χώρας από τα δεσμά του Μνημονίου βρίσκεται συνεχώς απολογούμενο από αυτούς που δεν έχουν κυριολεκτικά την παραμικρή πρόταση και μάλιστα δεν είναι ικανοί ούτε τις παραγγελίες των αφεντικών τους να εκτελέσουν. Η ιστορία με τα στοιχεία φοροδιαφυγής μαύρου χρήματος που έστειλε ως υπουργός οικονομικών της Γαλλίας η μαντάμ Λαγκάρντ είναι εξόχως χαρακτηριστική της φαυλότητας των ρεταλιών του δικομματισμού.

ΚΑΠΟΙΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πιέσει όσους αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ να προετοιμάζονται με τη δέουσα σοβαρότητα. Και όσοι βαριούνται ας διαβάσουν τουλάχιστον την εξαιρετική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και τη συζήτηση Σταθάκη, Βαρουφάκη και Λούκας Κατσέλη στην "Εφημερίδα των Συντακτών." Αν αυτά τα καταλάβουν, αρκούν και περισσεύουν για να τα καταφέρουν απέναντι στους θρασύτατους μνημονιακούς παπαγάλους. Σαφές;

dchristou52@gmail.com

http://www.avgi.gr/