Με θέρμη ανταποκρίθηκαν παλιότερες και νέες γενιές στην απόφαση του Μίκη Θεοδωράκη να "επιστρέψει" στη Μακρόνησο, χώρο ιστορικής μνήμης και μαρτυρίου του ίδιου και χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας, αυτό το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τους χιλιάδες φίλους του, στην παράσταση Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου...
Ήδη, τα 2.000 δελτία εισόδου που είχε ανακοινωθεί ότι θα εκδοθούν έχουν ξεπεραστεί προ πολλού (έχουν ήδη διατεθεί 3.000) και οι διοργανωτές, προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση, αποφάσισαν τη δρομολόγηση ακόμη ενός πλοίου, τα δελτία για το οποίο διατίθενται από χθες από το Θέατρο Badminton.
Υπενθυμίζεται ότι με την τελευταία αυτή παράσταση, στον ιδιαίτερα φορτισμένο χώρο του νησιού της εξορίας, που θα δοθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου, μπροστά από το κτήριο των Αρτοκλιβάνων, πέφτει η αυλαία για την καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικής παράστασης με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης. Μια διαδρομή στην ιστορία την νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς, γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα.
Η παράσταση στη Μακρόνησο δίνεται δωρεάν για τους θεατές, όμως για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 ευρώ, που αντιστοιχεί στο κόστος της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή.
Στον χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, όμως οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι παρά τις ενέργειες για την εξασφάλιση της καλής παρακολούθησης της παράστασης, οποιοσδήποτε ταξιδιωτικός εξοπλισμός θα είναι χρήσιμος (π.χ. καρεκλάκια, σκαμνάκια κ.λπ.) Συνιστάται επίσης ανάλογο ντύσιμο που επιτρέπει την άνετη κίνηση χωρίς προβλήματα (π.χ. αθλητικά παπούτσια, μακριά παντελόνια, κ.λπ.), ενώ ζητούν τη συνεργασία του κοινού για τη διαφύλαξη του ιστορικού χώρου.
Σημειώνεται ότι όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν σε αυτήν αφιλοκερδώς.
http://www.avgi.gr/