Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Θα συνεργαστεί η κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή;

Οι απόψεις της συντηρητικής (ελληνικής) κυβέρνησης σε θέματα δημόσιας τάξης είναι «ενοχλητικά ίδιες» με εκείνες της Χρυσής Αυγής, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, η οποία χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη βιαιοπραγία του ακροδεξιού μορφώματος τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Στο μεταξύ, δεν συνελήφθη κανένα από τα περίπου πενήντα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, γεγονός που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «προκλητική ανοχή της αστυνομίας» που οδηγεί στην αποθράσυνση των νεοναζιστών, όπως επισημαίνεται από την Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο Guardian αναφέρεται στην επίθεση την οποία χαρακτηρίζει «δολοφονική» καθώς και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, κατά του νεοναζιστικού κόμματος. Πρόκειται για «μια δολοφονική επίθεση και η πιο σοβαρή βιαιοπραγία από τότε που η εξτρεμιστική ομάδα μπήκε στο Κοινοβούλιο- 50 άτομα με λοστούς και ρόπαλα χτυπούσαν αριστερούς καθώς κολλούσαν αφίσες στην εργατική περιοχή του Περάματος», τονίζεται στο δημόσιευμα.
Στη συνέχεια, επισημαίνεται πώς ενόψει του 39ου φεστιβάλ της ΚΝΕ, «η επίθεση έρχεται εν μέσω φόβων πως η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Προβεβλημένα μέλη άλλωστε της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε Εμφύλιο».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η παράθεση δηλώσεων αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούν πως «η επίθεση των χρυσαυγιτών αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών». «Πολλοί σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης, είναι ενοχλητικά ίδιες», καταλήγει ο Guardian.
Καθυστερούν περιέργως οι Ένορκες Διοικητικές
Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «προκλητική ανοχή της αστυνομίας» που οδηγεί στην αποθράσυνση των νεοναζιστών, η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τους χρόνους αντίδρασης των δυνάμεων, από την οποία προκύπτει ότι το πρώτο περιπολικό έφτασε δυόμισι λεπτά από την κλήση. Εντούτοις και σε αυτήν αναφέρεται ότι «κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών, οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει» και παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίσθηκε ούτε συνελήφθη κανείς, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Μάνου Τσαλδάρη, στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Οι περίεργες, αν όχι ύποπτες, αγκυλώσεις που εμφανίζει ο αστυνομικός μηχανισμός μπροστά στις περιπτώσεις εκδήλωσης νεοναζιστικής βίας και φασιστικών συμπεριφορών, ιδίως όταν «πρωταγωνιστές» τους είναι μέλη του, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, αφού σε μια σειρά γεγονότων επεδείχθησαν από την ηγεσία του Σώματος ανησυχητικά αργοπορημένα αντανακλαστικά, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Το πλέον πρόσφατο αφορά την ΕΔΕ που διατάχθηκε χθες από τον αρχηγό μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω, όπου γνωστός χρυσαυγίτης της γειτονιάς -ειδικός φρουρός που, κατά τις πληροφορίες, υπηρετεί σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στον Πειραιά- τράβηξε όπλο. Ο φρουρός με το ξυρισμένο κεφάλι περνούσε από συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατάληψη «Παπουτσάδικο» και άρχισε να καταγράφει με το κινητό του πινακίδες οχημάτων και άτομα. Μόλις έγινε αντιληπτός, δημιουργήθηκε ένταση, οπότε ο εκτός υπηρεσίας φρουρός, για να ξεφύγει, έβγαλε το όπλο του και φωνάζοντας ότι είναι αστυνομικός απείλησε το πλήθος.
Χρειάστηκε λοιπόν το περιστατικό να κάνει τον γύρο του διαδικτύου για να δοθεί μόλις προχθές η εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας.
Καθυστερημένα όμως εδόθη εντολή για ΕΔΕ και για το περιστατικό με τον αστυνομικό συντάκτη Μιχάλη Λαγάνη, που βίωσε φασιστική σε βάρος του συμπεριφορά την ώρα που έκανε ρεπορτάζ για την κατεδάφιση σε οικισμό Ρομά στο Μενίδι. Τέλος, απεκρύβη ότι ο αρχιφύλακας που συνελήφθη για συνέργεια στην έκδοση πλαστών ταυτοτήτων μελών της σπείρας ληστών από το Καζακστάν, η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα, υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι ηγετικά στελέχη αυτής της σπείρας συμμετείχαν στη δολοφονία των ειδικών φρουρών στου Ρέντη, καταλήγει το ρεπορτάζ.
http://tvxs.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *