Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γιατί έχασε τον ύπνο του ο Βενιζέλος;

Tον ύπνο του έχει χάσει το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά την αρχική ευφορία που τού προκάλεσε η ενεργότερη συμμετοχή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ιδίου στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος έχει αρχίσει να αισθάνεται δυσφορία και ανησυχία…
Η αιτία βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κόμμα του καθηλωμένο σε ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 6-7%. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει σημάδια δημοσκοπικής ανάκαμψης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει όλες του τις ελπίδες για επιβίωση του κόμματός του στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Με στόχο να ενταχθεί το ΠΑΣΟΚ σε ένα ενιαίο κεντροαριστερό ψηφοδέλτιο που θα κατέβει στις ευρωεκλογές υπό την σημαία του ΕυρωπαΪκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Όμως κι εκεί ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας την προθυμία του Κώστα Σημίτη να «ευλογήσει» το εγχείρημα έχει αρχίσει να πιστεύει ότι ενδεχομένως να εξυφαίνεται ένα ευρύτερο σχέδιο των εκσυγχρονιστών να βγουν ξανά στο προσκήνιο και σταδιακά να παραγκωνίσουν το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη, ο ίδιος δεν μπορεί να αναμειχθεί ενεργά στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς για να μην πιστέψει η κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από όλη αυτήν την ιστορία αλλά και για να μην ταυτιστεί με την πιθανότητα αποτυχίας του όλου εγχειρήματος. Δύσκολη υπόθεση. Διότι συγχρόνως καραδοκούν και οι παπανδρεΪκοί του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν βγει εντελώς εκτός της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς για τον απλούστατο λόγο ότι δεν εκλήθησαν να συνεισφέρουν στην υπόθεση…


Read more: http://rizopoulospost.com/ 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *