Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε»

”Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε.” Ζοζέ Σαραμάγκου 
Αυτό το τραγούδι ηχεί στα αυτιά μου από τη στιγμή που διάβασα για το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη διαχείριση του αιγιαλού και των παραλιών της χώρας, με στόχο -πάντα- την επιχειρηματική ”ανάπτυξη” (!;!) και σίγουρα την ποιοτική υποβάθμιση της ζωής μας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια προχωρούν σε έναν απίστευτο βιασμό και ένα πρωτοφανές ξεπούλημα των ελληνικών ακτογραμμών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η πρόσβασή μας πια στις παραλίες θα είναι δύσκολη και οικονομικά ασύμφορη. Αυτό είναι όμως το λιγότερο μπροστά στην καταφανή καταστροφή του περιβάλλοντος, γεγονός εγκληματικό για τις επόμενες γενιές. Έχουμε σκεφτεί με τι εικόνες και επιρροές θα μεγαλώσουν τα παιδιά, τα οποία πια δε θα έχουν κανένα ουσιαστικό και αληθινό δεσμό με τη φύση; Έχουμε καταλάβει ότι η αποκοπή του ανθρώπου από αυτή έχει ως συνέπεια τη δημιουργία μεταλλαγμένων πνευματικά όντων ανίκανων να δεχτούν τις ευεργετικές, για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το πνεύμα, την ψυχή, την Τέχνη, το ήθος, επιρροές του φυσικού περιβάλλοντος; Τη δημιουργία ανελεύθερων ανθρώπων που από τη μικρή ηλικία τους θα μαθαίνουν ότι ακόμα και η απόλαυση της φύσης αφορά τους έχοντες και κατέχοντες και ότι σε αυτή τη ζωή όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται, αφού η μοναδική αξία είναι το κέρδος; Οι κυβερνώντες, βέβαια, αυτούς τους πολίτες θέλουν, γιατί μόνο με τέτοιους πολίτες μπορούν να στηρίξουν την εξουσία τους. Το ερώτημα είναι, εμείς αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας; Αυτή την αγάπη έχουμε για τον τόπο μας; Διότι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όλοι αυτοί που μέχρι τώρα έχουν ξεπουλήσει κυριολεκτικά εργασιακά κι ανθρώπινα δικαιώματα, την Υγεία, την Παιδεία, αξίες, το φυσικό περιβάλλον, γιατί τάχα υπεραγαπούν αυτήν την πατρίδα και διακαώς θέλουν να τη σώσουν, μοιάζει με την αγάπη που έχει ο νταβατζής για την πουτάνα του που την ”αγαπά” όσο αυτή του φέρνει χρήμα! Αν μας ικανοποιεί αυτό, τότε:”Περάστε κόσμε…’‘ Βασιλική Μ-ίντζα
O Θάνατος του Παρά Θιν Αλός.
Θα υπήρχε ποτέ άνθρωπος που θα σκεφτόταν στη Γερμανία να τσιμεντώσει με γιγάντια ξενοδοχεία τον Μέλανα Δρυμό;
Θα υπήρχε ποτέ άνθρωπος που θα σκεφτόταν στις ΗΠΑ να τσιμεντώσει με γιγάντια ξενοδοχεία το Γκράν Κάνυον;
Καμία περίπτωση και πιθανότητα.
Ε,στην Ελλάδα,οι κυβερνώντες αποφάσισαν την καταστροφή του,μοναδικής παγκόσμιας ομορφιάς,αιγιαλού.
Νομιμοποιούν με σχέδιο νόμου ΚΑΘΕ τύπου μπάζωμα,τσιμέντωμα,χτίσιμο πάνω στην παραλία και καταργούν στην πράξη το ελεύθερο δικαίωμα πρόσβασης των κατοίκων αυτής της χώρας στη θάλασσα μας.
Με πρόσχημα την Ανάπτυξη.
Θα έρθει Ανάπτυξη καταστρέφοντας οριστικά το ελληνικό τοπίο;
Ας ρωτήσουμε τους Ισπανούς που το καναν δύο δεκαετίες πριν καταστρέφοντας οριστικά όλη την ακτογραμμή του Νότου τους,και που τώρα γκρεμίζουν μιας και οι μόνοι τουρίστες που τους απέμειναν είναι αυτοί του δίευρου.
Ας ρωτήσουμε και τους Ταυλανδούς που καταστρέφοντας όλη την ακτογραμμή τους καθώς και τα φυσικά φράγματα με τα κοράλλια καταστράφηκαν απ το Τσουνάμι αλλά και ΔΕΝ έχουν δικαίωμα σήμερα να πλησιάσουν ως λουόμενοι τις παραλίες τους.
Κέρδισαν τουλάχιστον οι Ταυλανδοί; Βεβαίως,έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστικής παιδικής πορνείας στον πλανήτη και εργαζόμενους στα παραλιακά ξενοδοχεία για ψίχουλα.
Αυτό θέλουμε για ανάπτυξη;
Ποιος ηλίθιος Υπουργός Τουρισμού θα προτιμούσε 20 εκατομμύρια τουρίστες του δίφραγκου και όχι δέκα εκατομμυριούχους που θα έρθουν για το μοναδικό τοπίο και θα είναι απολύτως ευτυχείς να δέσουν το κότερο τους ακόμα και σ΄έναν βράχο για να χαρούν την απλότητα μιας ερημικής ελληνικής παραλίας;
Ναι,θα καταστρέψουν οριστικά το Τοπίο που χιλιάδες χρόνια σημαδεύει όσους ζουν εδώ.
Ναι,θα καταστρέψουν οριστικά το τουριστικό μέλλον της χώρας.
Δεν ξέρουν; Ξέρουν. Τότε γιατί;
Γιατί δεν τους νοιάζει να καταστρέψουν τα πάντα, τα καταστρέφουν ήδη.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετήσουν, βραχυπρόθεσμα, μικρά και μεγάλα συμφέροντα.
Κοντόφθαλμοι άλλωστε δεν μπόρεσαν να δουν ποτέ την Ελλάδα σαν χώρα του μέλλοντος.
Δεν τους νοιάζει να την δουν.
Θα τους αφήσουμε;
Είναι η τελική μάχη γι αυτόν τον τόπο.
Αν τους αφήσουμε, είμαστε όλοι συνένοχοι.” 
Sofia Lampiki
Αλλά “χεστήκανε” κοινώς, όλοι εκείνοι οι πάμπολλοι Ελληναράδες ψηφορόφοι-πελάτες, που πηγαίνανε και συνεχίζουν να πηγαίνουν στην κάθε παραλία μόνο για να την χρησιμοποιήσουν, σαν την πόρνη που είπε και η Βασιλική παραπάνω, να της πετάξουν και όλα τα σκουπίδια τους και να την παρατήσουν για να πάνε την επόμενη μέρα σε… άλλη παραλία και ούτω κάθε εξής…  Περάστε κόσμε! Ναι. Ακριβώς. Όπως μου είχε πει και η Χρύσα Ρώπα: “Ας έρθουν να τα πάρουν όλα… Έτσι καταλαβαίνει ο Έλληνας. Δεν καταλαβαίνει αλλιώς”.
Crystalia Patouli 

 http://afigisizois.wordpress.com/2

1 comments :

HΛIOYΠOΛH on 9 Μαΐου 2014 στις 7:49 μ.μ. είπε...

Δυστυχως ο ελληνας δεν αλλαζει νοτροπια, το μονο προβλημα του ειναι το πως θα βολεψει το παιδι του στα πενταμηνα προγαμματα, για ψιχουλα και αν θα τα παρει και αυτα και εφοσον εχει λεφτα για τσιγαρα και καφε εχει λυσει το προβλημα της ζωης του. Δεν εχει αντιληφθει τη συμβαινει γυρω του το αυριο δεν το βλεπει καθολου. ΑΛΛΑ τι περιμενεις απο ενα ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟ ΖΩΟ Κ.Ο.Κ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.


Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *