Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Ακουσε με, Αντώνη!»: Η επιστολή – «ράπισμα» Μεσσήνιου φίλου από το Βήμα προς Σαμαρά

Τουλάχιστον «4 + 1» μηνύματα προς τον Σαμαρά, άλλοτε καθαρά και άλλοτε μέσα από εκφράσεις που δείχνουν ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά,στέλνει προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο –αγνώστων στο ευρύ κοινό, αλλά γνωστών για το «Βήμα» στοιχείων- ψηφοφόρος του, μέσα από το άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται στο χθεσινό φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας τουΔημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Μαζί του, φυσικά, μηνύματα προς το Μαξίμου στέλνει εμμέσως πλην σαφώς και ο ΔΟΛ, η ηγεσία του οποίου τοποθέτησε την επιστολή του «ψηφοφόρου από τη Μεσσηνία», ενός ατόμου που έχει κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, στο πρωτοσέλιδο της (στη θέση που μπαίνει το κύριο άρθρο του εκδότη Σ.Ψυχάρη). Τα βασικά νοήματα, σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση της συντακτικής ομάδας του «nez.gr», έχουν ως εξής:
1) Ο συντάκτης (ο ψηφοφόρος και φίλος, όπως φαίνεται, του κ. Σαμαρά από τη Μεσσηνία) της επιστολής, με την κίνηση και μόνο της διαμόρφωσης αυτής της επιστολής, επιχειρεί να δείξει όσο πιο καθαρά γίνεται ότι, πλέον, άκρως ενοχλημένοι από τον πρωθυπουργό είναι άνθρωποι που ανήκαν επί σειρά δεκαετιών στο στενό κύκλο των «πιστών του φίλων».
2) Οι σπόντες και τα ευπρεπή «καρφιά» πιάνουν και συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Γεγονός από το οποίο προκύπτει ότι ο συντάκτης ξέρει άτομα και πρόσωπα, πολύ καλά…
3) Από την επιστολή μοιάζει να περνά το μήνυμα ότι ο ΕΝΦΙΑ και τα φορολογικά εκτρώματα προκάλεσε, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
4) Στο ίδιο πλαίσιο, ο ανώνυμος για το ευρύ κοινό και εκ Μεσσηνίας συντάκτης της επιστολής, μοιάζει να λέει με απλά λόγια ότι ο κ. Σαμαράς έχει μια ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα τώρα. Μετά, νέα ευκαιρία δεν θα του δοθεί από τους ανθρώπους που είναι κοντά του για χρόνια.
5) Τέλος, ο συντάκτης της επιστολής που δημοσίευσε το «Βήμα» στη θέση του κεντρικού άρθρου της εφημερίδας, πετάει μια σπόντα που χρήζει διερεύνησης για τα όσα γίνονταν στο υπουργείο Οικονομικών, προφανώς όσο επικεφαλής ήταν ο κ. Γ. Στουρνάρας (νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος). «Ορισμένοι προσδοκούν, τώρα που απήλθε η τρόικα και ταυτοχρόνως εξέλιπαν οι έριδες στο υπουργείο Οικονομικών (όλοι γνωρίζουμε τι εννοώ), να δώσετε εντολή να ξεκινήσει μια μεγάλη αλλαγή στο φορολογικό σύστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και, σύντομα, όλα δείχνουν ότι κάποιοι θα μιλήσουν ανοικτά για αυτές τις «έριδες».
Ολόκληρη η επιστολή – «Ακουσε με, Αντώνη!»
«Αγαπητέ Πρόεδρε. Άκουσε με, Αντώνη!
Σας γράφω αυτή την επιστολή για την περίπτωση που είσαστε ανεπαρκώς πληροφορημένος για το τι συμβαίνει στο βασίλειο του Φρανκενστάιν με θύματα τους φορολογουμένους.
(…)
Ομολογουμένως, ο “πρωταθλητισμός” της φορολογίας ήταν προσεκτικός ως την ημέρα που ξέσπασε η κρίση. Μόλις η οικονομία πήρε τον κατήφορο, οι φοροεισπράκτορες ξεσάλωσαν.
(…)
Διότι κύριε Πρόεδρε, ο απλός πολίτης, ο ψηφοφόρος σας, δεν αντιλαμβάνεται πού το πηγαίνουν ένιοι των συνεργατών σας. Πως είναι δυνατόν, π.χ., ναφορολογούνται τα ακίνητα με φόρο προσόδου, με φόρο μεταβιβάσεως, με φόρο υπεραξίας, με φόρο κατοχής, με φόρο για τα δάνεια;
Είναι πολλά αυτά που δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί φίλοι σας. Ορισμένοι προσδοκούν, τώρα που απήλθε η τρόικα και ταυτοχρόνως εξέλιπαν οι έριδεςστο υπουργείο Οικονομικών (όλοι γνωρίζουμε τι εννοώ), να δώσετε εντολή να ξεκινήσει μια μεγάλη αλλαγή στο φορολογικό σύστημα.
Δεν μπορεί να πηγαίνουμε από την Αθήνα στην Καλαμάτα σε δύο ώρες με το φορολογικό σύστημα να έχει κολλήσει στο εξάωρο μέσω Αχλαδόκαμπου.
Ενας ψηφοφόρος σας
(εκ πατρός τε και μητρός Μεσσήνιος)»


http://www.nez.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *