Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Βγήκαν οι βάσεις!

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών μπήκε νωρίς σήμερα το πρωί, αφού μαζί με τις βάσεις των πανελλαδικών ανακοινώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται εκτός κινδύνου και σκοπεύει να μας θάψει όλους.

Οι βάσεις έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, οπότε καλύτερα πηγαίντε σε κάνα σχολείο για να μάθετε που περάσατε, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι ειδικές ιστοσελίδες των υπουργείων λειτουργούν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, δηλαδή ποτέ.

Βέβαια, όπου και να περάσατε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ως γνωστόν στην Ελλάδα αν δεν είσαι γλείφτης, ρουφιάνος και κάθαρμα δεν πρόκειται να βρεις δουλειά ποτέ, οπότε καθίστε στα αυγά σας που μου θέλετε και πανεπιστημιακές σπουδές.

Εκτός από τη Νομική και την Ιατρική, μεγάλη άνοδο παρουσίασαν και οι αστυνομικές σχολές, οπότε καταλαβαίνουμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι καλύτερα από τους γονείς τους, αφού στοχεύουν σε ευγενή επαγγέλματα με έντονο το αίσθημα της αυτοπραγμάτωσης και της κοινωνικής καταξίωσης.

Οι μετεγγραφές φέτος θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, αφού, εκτός από τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε ιδρύματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους και τα παιδιά όσων οικογενειών έχουν χαμηλό εισόδημα, λες κι αν γονείς σας αν είχαν υψηλό εισόδημα υπήρχε ποτέ περίπτωση να σας στείλουν να σπουδάσετε στα ελληνικά πανεπιστήμια που είναι εντελώς για τον πούτσο.

Πάντως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαβάζεις σα μαλάκας από το πρωί μέχρι το βράδυ, παπαγαλίζεις βιβλία και τετράδια γεμάτα σημειώσεις από φροντιστήρια που πληρώνεις χρυσά, παθαίνεις κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δηλώνεις στην τύχη τη σχολή που σου έχουν υποδείξει ότι είναι δήθεν καλή και με μέλλον, τσοντάρεις από κάτω και καμιά δεκαριά άλλες για καβάτζα, μαθαίνεις τη βαθμολογία σου αλλά δεν έχεις ιδέα πού περνάς, πας διακοπές και μετά από κάνα 2μηνο σου λένε "Αυτό ήταν, θα γίνεις γιατρός, φιλόλογος, δικηγόρος, μηχανολόγος, αστροναύτης αλλά μην ανησυχείς, αφού δεν πρόκειται να ασκήσεις κανένα από τα παραπάνω επαγγέλματα. Έχουμε κρίση. Υπάλληλος στα Jumbo και πολύ σου είναι. "

Εγώ πάντως, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω δε θα σπούδαζα τίποτα και θα καταπιανόμουν με το εμπόριο ναρκωτικών ή όπλων που γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στη μαύρη αγορά ή θα ξεκινούσα μαζί με την I Willi Am και τον One Eyed Bert αυτό το μπλογκ πολλά χρόνια πριν, ώστε μέχρι σήμερα να ήμουν φτασμένος πολιτικοκοινωνικοοικονομικός αναλυτής και να έγραφα σε φρη πρέσσες παρέα με τον υπόλοιπο πνευματικό κόσμο της χώρας.

Δυστυχώς όμως δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά και κατέληξα ένα χαμερπές μνημονιακό σκουλήκι, οπότε μην ακούτε όσα γράφω και εξοπλιστείτε με kefi και filotimo για να γίνετε χρήσιμα μέλη της τοπικής μαφίας, την οποία ορισμένοι εντελώς πυροβολημένοι επιμένουν να αποκαλούν ελληνική κοινωνία.

Καλή σταδιοδρομία!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο "12 χρόνια φυλακή" της Νέλλης Ψαρρού. Είναι μικρό, απλό και περιεκτικό. Δηλαδή ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που δεν τελείωσε ακόμα.)





http://thethreemooges.blogspot.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *