Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ -και- για το χρίσμα στη μετά Σαμαρά εποχή;

Διττό στόχο έχει η επίσκεψη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα φημολογούνται σε «πηγαδάκια» στελεχών της ΝΔ. «Ο Δημήτρης», λένε, «είναι ο επόμενος… Από υπουργός θα γίνει Επίτροπος στην Κομισιόν και θα περιμένει να επιστρέψει για να αναλάβει επικεφαλής της ΝΔ, αφού ο χρόνος του Σαμαρά τελειώνει και στη λίστα των “δελφίνων” έχει μπει και ο ΝίκοςΔένδιας».
Λένε αλήθεια οι συγκεκριμένοι κύκλοι της ΝΔ; Μήπως εκφράζουν καθαρά προσωπικά «θέλω»; Ο,τι και αν είναι, οι επόμενες μήνες θα δείξουν. Δεδομένο αποτελεί ότι το καλοκαίρι του 2013, μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από την φυγή της ΔΗΜΑΡ, πρόσωπα του στενού κύκλου του κ. Αβραμόπουλου έλεγαν σε βουλευτές της ΝΔ ότι «η ώρα του Μήτσου φτάνει». Φυσικά, μέχρι στιγμής η ώρα αυτή δεν έχει έρθει…
Επίσημα, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να συναντηθεί σήμερα, στις 8.45 το βράδυ, με τον αμερικάνο υπουργό Εθνικής Αμυνας Τσακ Χέιγκελκαι στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν ζητήματα τα οποία αφορούν στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, στη βάση του αναγνωρισθέντος σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Ο Ελληνας υπουργός, και εν δυνάμει Επίτροπος στην Κομισιόν, θα παρουσιάσει γεγονότα, πρωτοβουλίες και κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης άμεσα συσχετιζόμενες με την προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικήςΜεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Τώρα, αν στο περιθώριο Αβραμόπουλος και Χέιγκελ θα έχουν κουβέντα για τον «ρόλο του Δημήτρη» την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, μετά από πιθανές πρόωρες, εθνικές εκλογές, αυτό θα δείξει σύντομα. Αλλωστε, οι 180«πρόθυμοι» να στηρίξουν το πρόσωπο που θα προτείνουν Σαμαράς και Βενιζέλος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας βουλευτές, μοιάζει τελικά σαν «όνειροθερινής νυκτός» για το Μαξίμου.

http://www.nez.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *