Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σενάρια ανασχηματισμού με το βλέμμα στις κάλπες


Πιο κοντά σε έναν ανασχηματισμό βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση, ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης και το άγριο σφυροκόπημα των αγορών και με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο,στην Κομισιόν. 

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», δεν πρόκειται για έναν ευρύ ανασχηματισμό, καθώς πριν λίγες μέρες συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές και οδηγίες στους υπουργούς του. 

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως αν ο κ. Σαμαράς είχε σκοπό να αλλάξει τους υπουργούς του θα καθυστερούσε τη συνεδρίαση.

Από την άλλη, είναι σαφές πως πριν τον ανασχηματισμό δεν γίνεται καμία σχετική αναφορά και δεν υπάρχουν ανάλογες ενδείξεις και προαναγγελίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα περιοριστούν στην διαδοχή του κ. Αβραμόπουλο. Μάλιστα, οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς φαίνεται να έχουν συμφωνήσει ήδη ότι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα προέρχεται από την ΝΔ. 

Ωστόσο, αν όντως γίνει ευρύτερος κυβερνητικός ανασχηματισμός, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρόκειται για ένα σχήμα που θα σηκώσει το βάρος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν είναι απίθανο να πρόκειται για το κυβερνητικό σχήμα που θα μας οδηγήσει στις κάλπες.

Έτσι, ίσως να μιλάμε για κυβερνητικό σχήμα εκλογικής ετοιμότητας, με πρωταγωνιστές στις καίριες θέσεις τους έμπιστους του Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «γαλάζιο άνοιγμα»προς όλες τις πλευρές ώστε να δοθεί η «μάχη των μαχών» στις κάλπες.





Πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *