Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μήνυμα Αλ. Τσίπρα προς όλους: “Η ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται”


Προς το εσωτερικό και το εξωτερικό, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, απηύθυνε το μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον βαλλόμενο από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση: “Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται”.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά, ως κράτος δικαίου. Δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας μετά την ενημέρωση που του έγινε, ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των στελεχών και αγωνίζεται για την εξεύρεση πόρων για την αντιμετώπιση μισθολογικών αδικιών.
Ο πρωθυπουργός είπε, ότι “ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους”, αλλά και μια Αστυνομία φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα.
Ο πρωθυπουργός διατύπωσε όμως και μια σκέψη-νουθεσία για τους αξιωματικούς της Αστυνομίας λέγοντας, ότι “το γόητρο της Αστυνομίας και ο σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση, σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα επικίνδυνο λειτούργημα”.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *