Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Μπαλτάκος κατηγορεί Σαμαρά γιατί δεν γίνεται πιο ακροδεξιός!


Πυρ από παντού δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχιδελφίνος Νίκος Δένδιας τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ πως η ηγεσία της Ν.Δ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δικαιώθηκε στις εκλογές,  ζήτησε  αλλαγή πλεύσης, ενώ εκτίμησε πως «φθάσαμε σε ιστορικό χαμηλό».
«Η ΝΔ δεν μπορεί να πολιτεύεται με όρους δικαίωσης. Πρέπει να επεξεργαστούμε μια νέα εναλλακτική πρόταση. Είναι προφανές ότι καταθέσαμε μια πρόταση προεκλογικά που απερρίφθη μετ’ επαίνων.  Χάσαμε σχεδόν με εννέα μονάδες, φθάσαμε σχεδόν στο ιστορικό μας χαμηλό με μια εξαίρεση, εκείνο το τραγικό 18%, τι άλλο να πω,  ότι μετά τρεις μήνες, η ελληνική κοινωνία μετανόησε, αποφάσισε πως έκανε λάθος και περιμένει στη σειρά να μας ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν μας ψήφισε;», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο πρώην υπουργός.
Την ίδια ώρα, ο διαχρονικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ.,  κατηγορώντας τον για πολιτικές εμμονές που οδήγησαν στην ήττα του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο ίδιος, σε άρθρο του που δημοσιεύει η «Realnews», ο κ. Μπαλτάκος υποστηρίζει πως η Ν.Δ. έχασε το πλεονέκτημα της πολυσυλλεκτικότητας και μετατράπηκε σε ένα κόμμα φίλων του Αντώνη Σαμαρά.
Διαβάστε ολόκληρη τη ρητορική Μπαλτάκου:
«Ο Αλέξανδρος Νιέφσκι, το 1242, στην περίφημη «Μάχη των Πάγων», εναντίον των Γερμανών, αδυνάτισε το κέντρο της παράταξής του, περικύκλωσε και κατέκοψε το σιδηρόφρακτο τευτονικό ιππικό και έσωσε τη Ρωσία από τον κίνδυνο των καθολικών σταυροφόρων. Ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδοξίας το 1547. Το 1938, ο Στάλιν προσωπικά, παρήγγειλε στον Σεργκέι Άιζενστάιν τη δημιουργία της κλασικής πλέον ταινίας που φέρει το άγιο όνομα, «Αλέξανδρος Νιέφσκι», για να τονώσει το φρόνημα του λαού του κατά της επερχόμενης γερμανικής λαίλαπας.
Όταν το κέντρο του αντιπάλου είναι δυνατό, ενισχύεις τις πτέρυγες και επιτίθεσαι εκεί. Είναι στοιχειώδες. Η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές υιοθέτησε μια απόλυτα φιλομνημονιακή πολιτική, υπερασπίστηκε με σθένος το απεχθές και στήριξε κάθε της ελπίδα στο φόβο, που νόμιζε ότι θα προκαλέσει στους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι περικυκλώθηκε. Καμία έμφαση στη λαθρομετανάστευση, στους κουκουλοφόρους, την τρομοκρατία, την αθεΐα. Μετά τις εκλογές τα θυμήθηκε. Αναπόφευκτα βρέθηκε, έτσι, στα δεξιά της το 12% του εκλογικού σώματος. Λόγω μνημονίου αφενός και των άλλων άτυχων επιλογών αφετέρου.
Αυτό το 12%, 720.000 ψηφοφόροι δηλαδή, αγνοήθηκε παντελώς, αγνοείται δε και σήμερα για λόγους ιδεοληπτικής φοβίας.
Για να μη πας πουν «ακροδεξιούς» χάσαμε τις εκλογές και φέραμε την Αριστερά στην εξουσία, μαζί μάλιστα με έναν πολιτικό σχηματισμό που η ΝΔ θεωρεί, εσφαλμένα, ακραίο και αρνείται κάθε συνδιαλλαγή μαζί του. Απίστευτη ειρωνεία και κατόρθωμα αξιοπρόσεκτο. Καλύτερη μάχη είναι αυτή που εξαναγκάζεις τον αντίπαλο να μην πολεμήσει, λέει ο Σουν Τζου στην «Τέχνη του πολέμου». Η Αριστερά το πέτυχε αυτό στον συγκεκριμένο τομέα. Η άλλη πτέρυγα, οι κεντρώοι, αγνοήθηκε επίσης και στράφηκε, εν μέρει, προς τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω μνημονίου, αφού ουδεμία αντιμνημονιακή φωνή ή έστω ψίθυρος ακούστηκε από τη ΝΔ. Δεν χάσαμε το Κέντρο, Το εγκαταλείψαμε. Αμαχητί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικός, η ΝΔ δεν είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τάσεις η ΝΔ δεν έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τις διαφοροποιημένες γνώμες, η ΝΔ τις εξοβελίζει. Κιουτσούκης, Λυμπερόπουλος, Λουράντος. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ο Τσίπρας. Είναι και ο Λαφαζάνης. Στη ΝΔ μόνο ο Σαμαράς.
Ο Λένιν στο βιβλίο του «Αριστερισμός , η παιδική ασθένεια του κουμμουνισμού» προτρέπει για τακτικούς ελιγμούς που επιβάλλονται από τον εκάστοτε συσχετισμό δυνάμεων με σκοπό τη διευκόλυνση της επαφής των γνησίων κομμουνιστικών ιδεών με τις ευρύτερες μάζες. Άρα συνεργασία με την ΑΝΕΛ χωρίς κανέναν πρόβλημα, αφού και η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κάτι ξέρει από Λένιν. Για τη σημερινή αντιπολίτευση αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Η ΝΔ είτε θα αποκτήσει θεσπισμένες και εσωκομματικά αποδεκτές τάσεις, είτε θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Αντιμνημονιακές δυνάμεις υπάρχουν ισχυρές στους κόλπους της. Πρέπει να εκφρασθούν. Ακόμα και η επιστροφή στη δραχμή καλό θα είναι να «αποποινικοποιηθεί», παράλληλα με την τήρηση αποστάσεων από το πολιτιστικά ακατανόητο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση». Μια επαρχία του Βυζαντίου που δεν μπορεί ποτέ να ενταχθεί πολιτιστικά στη Δύση. Πολιτικά ναι, πολιτιστικά όχι.
Η ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ πολιτική συνεπάγεται πολιτικό μαρασμό. Οι πολυτελείς απόψεις για «ευρωπαϊκό τόξο» και «φιλοευρωπαϊκές κομματικές δυνάμεις» ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των αμέριμνων περιπατητών της Γλυφάδας, του Κολωνακίου και της Εκάλης, στην πράξη όμως λειτουργούν σαν υποστύλωμα της Ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον επιούσιο παλεύει καθημερινά ο κόσμος. Ποια Ευρώπη;
Η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό. Όχι ελιτίστικο. Αφού ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, αναγκαίο είναι να παραδεχθούμε ότι και ο λαός, συνολικά, έχει πάντα δίκιο. Όταν μια πολιτική αποδοκιμάζεται, πρέπει κάθε υπερασπιστική της φωνή να απομειώνεται ή να ματαιώνεται. Θα είχε νόημα για τον Ναπολέοντα να υπερασπισθεί τις επιλογές του στο Βατερλώ; Έχει νόημα να επιμένει κανείς σε λογικές που οδήγησαν σε ήττα;
ΈΤΣΙ, ΟΤΑΝ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται τους Γερμανούς, πρέπει να είσαι με το μέρος της χώρας σου. Αποφασιστικά. «Μοίρα κι η μοίρα σου ως τα τρίσβαθα δική μου», λέει ο Σικελιανός. Δεν ειρωνεύεσαι, δεν προκαλείς, δεν σαρκάζεις, δεν χλευάζεις, δεν κομπορρημονείς , δεν ναρκισσεύεσαι, δεν επιχαίρεις για την αποτυχία, δεν λυπάσαι για την επιτυχία. Τίποτα από όλα αυτά. Δεν είναι λογικό να εκνευρίζεις τους ψηφοφόρους υπονοώντας ότι είναι ανόητοι ή αφελείς. Ο Καραμανλής δεν το έκανε μετά το «λεφτά υπάρχουν». Τα γεγονότα τον δικαίωσαν σαρωτικά. Αν οι ψηφοφόροι λάθεψαν, πρέπει να κατανοήσουν το λάθος μόνοι τους, απερίσπαστοι, όχι κατόπιν «ιδιοτελών» αντιπολιτευτικών υποδείξεων. Τα γεγονότα θα τεκμηριώσουν το σφάλμα, όχι η ρητορική της ΝΔ. Η ζωή δικαιώνει, όχι τα λόγια».


1 comments :

stavretta on 20 Μαΐου 2015 στις 3:49 μ.μ. είπε...

*ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ*
*ΨΗΦΙΣΤΕ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ - ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ.*
*ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ*
*ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ*
*ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ 1.000.000 ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ*

https://secure.avaaz.org/el/petition/SYRIZA_GRAFEIO_PROThYPOYRGOY_ANAIRESI_ANAKLISI_KTIVVSIMO_TENENOYS_VOTANIKOS/?eaPTQib

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *