Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ν. Βαλαβάνη: «Μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την Εφορία»


H αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, προανήγγειλε από τη Βουλή, μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την Εφορία.
«Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ στις 30 Ιουλίου», τόνισε η κ. Βαλαβάνη, και δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρύθμισης των 100 δόσεων.  
Η κα Βαλαβάνη πρόσθεσε ότι «ετοιμάζεται πακέτο μέτρων για όσους δεν ανταποκριθούν για μετά τέλος της ρύθμισης». Πρόσθεσε ότι ο επικαιροποιημένος κατάλογος μεγαλοοφειλετών που δεν έχουν φροντίσει να ενταχθούν σε τακτοποίηση των  εκκρεμοτήτων τους  περιλαμβάνει: 
-10 Δήμους
-Ποδοσφαιρικές ομάδες
-ΔΕΚΟ
-Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
-60 ναυτιλιακές εταιρίες
-200 βιομηχανίες
-Εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις»
Τέλος, η αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι οφειλέτες ποσών άνω των 150.000 ευρώ είναι 10.500 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν περίπου 20 δισ. ευρώ και 13.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν 47,5 δισ. ευρώ. Συμπλήρωσε ότι τα χρέη προς το κράτος ανέρχονται συνολικά σε 77 δισ ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 2,2 δισ ευρώ έχουν μπει σε ρύθμιση.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *