Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η μαγική τράπεζα Πειραιώς

Του Δημήτρη Τρίμη
Μαγική τράπεζα η Πειραιώς. Τη μια μέρα μαθαίνουμε από το δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη (στη Βουλή) ότι προσφέρει απλόχερα αστρονομικά επιτόκια καταθέσεων ύψους 5,85% και σήμερα, πληροφορούμαστε, από δελτίο Τύπου που μοίρασε η ίδια η τράπεζα στα ΜΜΕ,  πως δίνει «ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης, καθώς διαγράφει τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα «παγώνει» τα στεγαστικά τους δάνεια και διαγράφει τους τόκους τους».
Τις προάλλες γράψαμε πόσα άλλα εκατομμυριάκια προσφέρει για δημόσιες σχέσεις -στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της δικής της χρεοκοπίας. Και πριν λίγα χρόνια, το 2010, μας έχει μείνει αξέχαστη η προσφορά της στο έθνος με την αποστολή δεκάδων μεγαλοδημοσιογράφων στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής για να καλύψουν ...δημοσιογραφικά την ποδοσφαιρική γιορτή (τους).
Από τη εποχή του Κοσκωτά έχουμε να δούμε τέτοια τράπεζα στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια εποχή που η συγκεκριμένη, όπως και οι άλλες συστημικές τράπεζες, επιβιώνουν με καθημερινές ενέσεις δισεκατομμυρίων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία, ως γνωστόν, επιβαρύνουν αενάως το δημόσιο χρέος, το οποίο το πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Χθές έγραφα και σήμερα το επαναλαμβάνω μήπως και μου απαντήσει κάποιος ...αρμόδιος, ότι διακρίνω ένα τεράστιο σκάνδαλο. Δηλαδή ο ελληνικός λαός υποφέρει επί πέντε χρόνια και καταχρεώνεται για να διασώζει με όλο και περισσότερα νέα δάνεια τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες και εκείνες σαν να μην τρέχει τίποτα χαρίζουν εκατοντάδες  …εκατομμυριάκια με ειδικές συμβάσεις καταθέσεων (και δανείων) σε όποιον θέλουν -θεσμό ή ιδιώτη- με εξωπραγματικά επιτόκια που τελικά πληρώνει ο πτωχευμένος λαός μας.
Αν δεν ελεγχθούν τώρα οι ελληνικές τράπεζες από την κυβέρνηση Τσίπρα και δεν πεταχτούν από τις καρέκλες τους τα golden boys και girls του συστήματος των Χαρδουβελαίων και των Στουρνάρων στα τραπεζικά και οικονομικά επιτελεία, γιατριά δεν θα υπάρξει σ’ αυτή τη χώρα της Διαπλοκής, των Νταβατζήδων και του «δεν βαριέσαι ρε αδελφέ».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *