Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Τρίτη την Πολιτική Γραμματεία και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Κατά την τοποθέτησή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, υπογραμμίζοντας πως «στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει». Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «κρίσιμη φάση» και επανέλαβε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση μέσω μια συμφωνίας τότε το θέμα θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. Ωστόσο, όπως είπε, «πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα».
Επιφυλάξεις φέρονται να εξέφρασαν μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας σχετικά με το τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έντιμος συμβιβασμός», σημειώνοντας πως στο τραπέζι θα πρέπει πάντα να βρίσκεται η επιλογή της ρήξης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία ήταν το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις εξπρές ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία. Στο εν λόγω νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται σειρά παρεμβάσεων που έχει ήδη προτείνει η Αθήνα στους εκπροσώπους των Θεσμών σε συνδυασμό με κάποια μέτρα από την «λίστα Βαρουφάκη».
«Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.
Σε αυτό το πλαίσιο την Τρίτη συνεδρίασε και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Επίσης σήμερα συνεδρίαση για δεύτερη ημέρα και η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης με θέμα την προπαρασκευή του σχεδίου νόμου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην Βουλή.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *