Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το «μεμονωμένο» ρουσφέτι του Κυριάκου...



Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων και των επτά υγειονομικών περιφερειών όλης της χώρας. Εκατόν δώδεκα πρόσωπα σε ισάριθμες θέσεις, επιλεγμένα από το υπουργείο Υγείας, με κριτήρια επιλογής, όπως ανέφερε το υπουργείο, «την εμπειρία τους στη δημόσια διοίκηση, την αποφασιστικότητα τους να προωθήσουν αλλαγές, την εργατικότητα και τις γνώσεις τους στο management και τα οικονομικά». Αρχικά, μια στάση εδώ. Εκατόν δώδεκα άνθρωποι που θα διοικούν τα νοσοκομεία της χώρας, διορισμένοι από τον ίδιο τον υπουργό Κικίλια, με κριτήρια όπως η εργατικότητα και η αποφασιστικότητα. Η δε συνέχεια, ήταν ακριβώς όπως μπορούσε κανείς να την φανταστεί κάθε φορά που τα μεγάλα ΜΜΕ λάμπουν δια της απουσίας τους.

Ο νέος διοικητής του ΓΝ Καστοριάς ευχαριστεί τον κουμπάρο βουλευτή της ΝΔ που είπε «μια καλή κουβέντα στον υπουργό»
Στρατιωτική παραλλαγή σε γαλάζιο φόντο οι νέες ηγεσίες των νοσοκομείων του Κικίλια

Επιλογές υπουργού, ξεκάθαρα υποκειμενικά κριτήρια. Εξόφθαλμα, διά της ίδιας της ανακοινώσεως του υπουργού. Πρόεδροι ή υποψήφιοι των νομαρχιακών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, στενοί συνεργάτες σημερινών υπουργών, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ή αποτυχόντες υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες, άνθρωποι του περιβάλλοντος του υπουργού Υγείας, πλήθος φίλων και… φίλων φίλων, ακόμα και έξι στρατιωτικοί. Μία λίστα εκατό και πλέον ονομάτων, των οποίων σχεδόν κάθε γκουγκλάρισμα έδινε άλλη διάσταση στις έννοιες της αριστείας και της αξιοκρατίας με την οποία πολιτεύτηκε το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνέχεια, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Από την περασμένη Παρασκευή, το διαδίκτυο κυριολεκτικά ξεχείλισε από τις λίστες των ονομάτων των νέων διοικητών. «Στρατιωτική παραλλαγή σε γαλάζιο φόντο οι νέες ηγεσίες των νοσοκομείων του Κικίλια», «Κομματικοί διορισμοί Κικίλια στις διοικήσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων», «Τι έγινε με τους διοικητές νοσοκομείων κ. Μητσοτάκη;», «Το ΕΣΥ στο «χακί»: Απόστρατοι επικεφαλής νοσοκομείων!», «Απο πρόεδροι ΝΟΔΕ, διοικητές νοσοκομείων!», «Αδιαφανείς διαδικασίες» σε διορισμούς διοικητών νοσοκομείων», μερικοί μόνο από τους τίτλους που πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα, με την «αφρόκρεμα» βέβαια των μεγάλων ιστοσελίδων να «χάνουν» το τεράστιο θέμα. Για την τηλεόραση, ούτε λόγος!

Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, το θέμα των δεκάδων διορισμών με απολύτως κομματικά κριτήρια μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αναγνωστών και των χρηστών, και δεν έπεφτε με τίποτα.

Ο κουμπάρος του βουλευτή Τζηκαλάγια στην Καστοριά, ο υπόδικος του ΠΑΓΝΗ, ο ρατσιστής της Κω, ο Οννεδίτης του Γεννηματάς, ο εκλεκτός Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη στο Ογκολογικό Κηφισιάς, ο πρώην δήμαρχος Καρπενησίου στο νοσοκομείο της περιοχης, ο αποτυχημένος υποψήφιος της Φθιώτιδας στη Λάρισα, ο πρόεδρος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας Άρτας στην Πρέβεζα, ο πρόεδρος της τοπικής της Πρέβεζας στην Άρτα, ο συνεργάτης του βουλευτή Οικονόμου στο Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ, η συνεργάτης του βουλευτή Γ. Βλάχου στο ΓΝΝΠ «ο Αγ. Παντελεημων-ΓΝΔΑ «η Αγ. Βαρβαρα», αποτυχημένος υποψήφιος Καλαμάτας στο ΚΑΤ, η φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, η σύζυγος του δημοσιογράφου Παπαχρήστου του ΔΟΜ στον Άγιο Σάββα. Και φυσικά, ο πιο εμπορικός από όλους, ο 80χρονος στην Καρδίτσα.

Δεκάδες χιλιάδες αναδημοσιεύσεις, θυμωμένος φάτσες, σχόλια. Εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες ειδήσεων, προσωπικών στάτους, σχολίων. Από αστεία για την τρίτη ηλικία έως το βίντεο του Κυριάκου, που ρωτούσε μια δημοσιογράφο, μόλις δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές:

«Το να φέρεις έναν μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μιας μορφής μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο. Γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό; Τι προτιμά δηλαδή ο κόσμος, να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες οι οποίοι θα λογοδοτούν και θα αξιολογούνται με βάση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *