Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σταγόνα στον ωκεανό






Ο Κώστας Πατέρας, που παραιτήθηκε χτες το μεσημέρι από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, τρεις μέρες μετά τον διορισμό του και λίγες ώρες αφού υπερασπιζόταν τις ικανότητές του και τους τίτλους σπουδών του στα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν η πιο κραυγαλέα από τις επιλογές της κυβέρνησης για τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Ηταν ίσως ο πιο αδύναμος κρίκος, η πιο βολική περίπτωση για να τραβήξει την προσοχή των πρόθυμων μέσων ενημέρωσης, τα οποία οργίασαν με την ηλικία του, φτάνοντας στα όρια του ηλικιακού ρατσισμού, αλλά ξεπέρασαν άλλες τρανταχτές περιπτώσεις.

Κάποιοι ελέγχονται για σοβαρότατες οικονομικές ατασθαλίες. Παλιοί διοικητές επανήλθαν, αν και είχαν απομακρυνθεί όταν διαπιστώθηκαν παραβιάσεις κανονισμών και χρέωση του νοσοκομείου για τα προσωπικά τους νοσήλια. Αλλοι διαφημίζουν την ξενοφοβία, την ομοφοβία και τις ακραίες θέσεις τους.

Η φράση «Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε… Και οι πούστηδες αισθάνονται Γυναίκες αλλά δεν είναι..!!!», τα κηδειόχαρτα του ΣΥΡΙΖΑ, τα σχόλια για απόβαση μουσουλμάνων εισβολέων, όσα ξεστομίζει κατά καιρούς ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κω Τάσος Ταχουργιανίδης μπορεί πράγματι να τον καθιστούν εύστοχη επιλογή για μια θέση που απαιτεί προσήλωση στις αξίες του ανθρωπισμού και στράτευση κατά των διακρίσεων, πόσο μάλλον όταν εξυπηρετεί εκατοντάδες ευάλωτους πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλοί ασυνόδευτοι ανήλικοι; Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παραδέχτηκε χτες αστοχίες που θα αντιμετωπιστούν άμεσα.


Η κυβέρνηση ξεκίνησε από την πιο βολική και εύκολη. Την περιμένουν πολύ πιο σοβαρές αστοχίες.   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *