Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Άθλιος κοινωνικός αυτοματισμός στην εποχή του κορωνοϊού



Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν, ακόμα και σε μια κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση όπως αυτή που ζούμε, με τον κορωνοϊό. Έτσι, ο δημοσιογράφος κύριος Τέλλογλου, σε μια άθλια προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφεται κατά τον εκπαιδευτικών που …«κάνουν απλά διακοπές»!

Γνωρίζει ο κύριος αυτός (και οι όμοιοι του) ότι τα σχολεία είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊου, με κυβερνητική απόφαση. Γνωρίζει, επίσης, ότι υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που στέλνουν υλικό στους μαθητές διαδικτυακά. Γνωρίζει ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που – σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως – αφορούν αρχικά τη Γ’ Λυκείου και τα Λύκεια και μετά τα Γυμνάσια. Ανεξαρτήτως των δυσκολιών που έχει – λόγω τεχνογνωσίας – η διαδικασία αυτή, από πλευράς εκπαιδευτικών δεν είδαμε κάποια αντιπρόταση για …«διακοπές»!

Και πολλά γράψαμε για το σχόλιο του κυρίου Τέλλογλου. Έτσι κι αλλιώς η ανάρτηση έγινε για να συνεχιστεί η γνωστή επίθεση στους δασκάλους και τους καθηγητές, να εμφανιστούν σαν «τεμπέληδες» από τους «άξιους» της «αγοράς», όπως ο κύριος αυτός. Η λέξη ντροπή είναι λίγο. Δεν πρόκειται, άλλωστε, ποτέ να καταλάβουν αυτοί οι «άξιοι» τι σημαίνει δάσκαλος.





πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *