Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ευχάριστα νέα από το «Σωτηρία» - Αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς που βρίσκονταν σε ΜΕΘ για πρώτη φορά στην Ελλάδα



Αισιόδοξα νέα ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης από το νοσοκομείο Σωτηρία, καθώς δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ με κοροναϊό αποσωληνώθηκαν από τη στιγμή που βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας τους.   

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» και διασωληνώθηκαν καθώς η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί. Η εξέλιξη ήταν θετική και οι γιατροί έκριναν ό, τι μπορούσαν να αποσωληνωθούν.

Πρόκειται για μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ, που μάχονται το τελευταίο διάστημα με τον κοροναϊό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, πως ενδέχεται να αποσωληνωθούν δύο ακόμη ασθενείς.

Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε στο MEGA η Αγγελική Ράπτη, διευθύντρια 2ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο "Σωτηρία", η οποία παράλληλα γνωστοποίησε πως την Δευτέρα θα έχουμε τα πρώτα 3-4 εξιτήρια ατόμων που νοσηλεύτηκαν με κοροναϊό.

Στους 106 ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του «Σωτηρία», η γιατρός τόνισε πως η θεραπεία που χρησιμοποιείται είναι αυτή που υπάρχει παγκοσμίως και αφορά συνδυασμό δύο φαρμάκων. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει πως «αυτό που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτήν την επιδημία είναι να προσπαθήσουμε να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του ιού και αυτό θα γίνει αν τηρούμε όλα τα μέτρα».














   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *