Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ο Ηλ. Μόσιαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού



Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής- πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ1, ο κ. Μόσιαλος ανάλυσε τα δεδομένα των χωρών που πλήττονται από τον κορονοιό, εξήγησε το πώς θα μείνει όρθιο το Σύστημα Υγείας, ανέφερε δύο εκδοχές για την πορεία της πανδημίας και έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο να λάβει μέτρoα από τώρα από τη τρίτη φάση των μέτρων.

Ειδικά για τους αναπνευστήρες είπε: «Έκανα την εκτίμηση ότι αν κολλήσει το 50% του πληθυσμού και αν το 1% απ΄ αυτούς που θα κολλήσουν, ποσοστό που είναι πολύ αισιόδοξο - στη Γουχάν είναι 5% και στην Ιταλία 9%-10% - χρειαστεί να έχει πρόσβαση σε αναπνευστήρες, τότε θα χρειαστούμε 55.000 αναπνευστήρες. Αυτή τη στιγμή, με την προϋπόθεση ότι θα μας δώσουν αυτούς που έχουμε παραγγείλει, έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε τους 1.000 αναπνευστήρες»


Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσέξει αυτό που κατάφερε η Γερμανία.

«Στη Γερμανία έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αλλά έχουν προστατεύσει με κάποιο τρόπο τους ηλικιωμένους. Ένα ποσοστό περίπου 2% των κρουσμάτων είναι ηλικίας άνω των 80 χρόνων. Σε αντίθεση με την Ιταλία όπου πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι άνω των 80 χρόνων και αυτό αντιστοιχεί και στη θνητότητα», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, σημείωσε ότι οι ηλικιωμένοι στη Γερμανία απλά άκουσαν τις οδηγίες και ότι δεν έχουν κάνει κάτι ιδιαίτερο. «Είναι πειθαρχημένος λαός, το ίδιο ισχύει και στην Αυστρία. Χωρίς να έχει επιβάλλει πολύ αυστηρά μέτρα, πάει πολύ καλά».

Ακόμα, παρατήρησε ότι η Γερμανία έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης επάρκειας κλινών. «Είναι η χώρα με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 1.000 κατοίκους στον κόσμο. Έχει τετραπλάσιες δυνατότητες από την Αγγλία». 









0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *