Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ποιος λέει ψέματα για τον Παππά, η Αστυνομία ή ο Χρυσοχοΐδης; Φως φανάρι…

 

Η σημερινή "υπόθεση Παππά" είναι η χειρότερη. Όχι για την κοπάνα αυτήν καθεαυτήν. Είναι χειρότερη γιατί, στην προσπάθειά του να τη δικαιολογήσει, το αρμόδιο υπουργείο τα έκανε μαντάρα.

 

γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

 

Σαν την κοπάνα του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά είχαμε κάμποσες στο παρελθόν. Ισως και πιο πολύκροτες. Το 1988 το είχε σκάσει ο Γιώργος Κοσκωτάς, το κεντρικό πρόσωπο του ομώνυμου σκανδάλου, που συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας. Και το 2009 την κοπάνησε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, το κεντρικό πρόσωπο του πολύκροτου σκανδάλου της SIEMENS.

 

Η σημερινή «υπόθεση Παππά» είναι η χειρότερη. Όχι για την κοπάνα αυτήν καθεαυτήν. Θα μπορούσε να συμβεί με κάθε κυβέρνηση. Είναι χειρότερη γιατί, στην προσπάθειά του να τη δικαιολογήσει, το αρμόδιο υπουργείο τα έκανε μαντάρα.

 

Διότι προσπαθεί να την δικαιολογήσει με επιχειρήματα που ούτε δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου δεν θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, λέει ότι ο χρυσαυγίτης την κοπάνησε, επειδή η Αστυνομία… δεν είχε δικαίωμα να τον παρακολουθεί!

Αν ο υπουργός έχει δίκιο, έπρεπε να έχει ήδη αποπέμψει την ηγεσία της Αστυνομίας. Για έναν απλό λόγο. Διότι τις προηγούμενες ημέρες η ίδια διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε εκπονήσει ήδη σχέδιο, ώστε οι χρυσαυγίτες να συλληφθούν μόλις εκδοθεί η δικαστική απόφαση. Πώς θα γινόταν αυτό αν δεν τους παρακολουθούσε, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο;

 

Τα περί «σχεδίου» και «παρακολούθησης» μεταδόθηκαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης, με πρώτα τα φιλικά προς την κυβέρνηση. Αυτά έλεγαν με λεπτομέρειες πώς είχαν αναπτυχθεί ομάδες αστυνομικών για να παρακολουθούν διακριτικά τους χρυσαυγίτες και πώς θα δρούσαν για να τους συλλάβουν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Είναι αδύνατον μέσα ενημέρωσης όπως ο «Σκάι», ο «Ελεύθερος Τύπος» και «Τα Νέα»(ενδεικτική η αναφορά), που διακρίνονται για την αφειδή υποστήριξή τους στην κυβέρνηση, να τα λένε και να τα γράφουν αυτά επειδή έτσι τους κάπνισε. Η ίδια η Αστυνομία τους τα έλεγε, είναι ολοφάνερο, στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «επιτελικού κράτους», που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει. Αλλωστε, μέσα σ’ αυτήν την προπαγάνδα κινήθηκε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Μπαλάσκας, όταν είπε από την τηλεόραση ότι οι συνάδελφοί του «βρίσκονται πέντε με έξι μέτρα» από τους χρυσαυγίτες και θα τους συλλάβουν αμέσως μόλις πάρουν εντολή.

 

Τώρα έρχεται το υπουργείο, δηλαδή ο κ. Χρυσοχοίδης και τους βγάζει όλους αυτούς ψεύτες, με τη κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν παρακολουθούσαν κανέναν!

 

Φυσικά, το ένα από τα δύο μέρη λέει ψέματα. Και είναι ολοφάνερο ότι ψεύδεται το υπουργείο, δηλαδή ο κ. Χρυσοχοίδης. Διότι απλούστατα είναι αδύνατον να λένε ψέματα όλοι οι άλλοι. Ποια είναι η αλήθεια; Τους παρακολουθούσαν, αλλά ό Παππάς κατάφερε να τους ξεφύγει. Κι επειδή ο υπουργός δεν έχει το κουράγιο να αναλάβει την ευθύνη, εφηύρε την αστεία δικαιολογία «δεν τους παρακολουθούσαμε, γιατί δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα».

 

Και όμως ο κ. Χρυσοχοίδης θα μπορούσε να πει την αλήθεια με πέντε λέξεις: «Δυστυχώς, ο Παππάς κατάφερε να μας ξεφύγει. Θα τον πιάσουμε σύντομα. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη». Και όλα θα ήταν καλύτερα.

 

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε ούτε καμιά ευθύνη αναλαμβάνει και εκθέτει την ηγεσία της Αστυνομίας, διαψεύδοντας όσα εκείνη διοχέτευε όλες τις προηγούμενες ημέρες. Όμως, για τα ψέματα και τις διαψεύσεις ισχύει αυτή η ρήση του παλιού Γερμανού πολιτικού Ότο Φον Μπίσμαρκ: «Στην πολιτική μην πιστεύεις τίποτα μέχρι να διαψευσθεί επίσημα»!

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *