Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Δικάστηκε ο Χρήστος Στελακάτος.!

 


Την Τετάρτη 14-10-20 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα δίκη σε βάρος του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου μετά από μήνυση στελεχών της εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών "Ανδρομέδα" στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας. Είναι γνωστή η πολυετής αντιπαράθεση του ιχθυολόγου με την εταιρία, την οποία έχει καταγγείλει για την χρήση μεγάλων ποσοτήτων καρκινογόνου φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειές της. 

 

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος δικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης έπειτα από μήνυση υπαλλήλου της εταιρίας – αδελφού στελέχους της που επίσης είχε μηνύσει τον  Στελακάτο για εξύβριση και απειλή, πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί.

 

Η απόφαση βασίσθηκε σε μη νόμιμο αποδεικτικό υλικό (μήνυμα sms) που ο Χρήστος απέστειλε προσωπικά σε στέλεχος της εταιρίας και πουθενά αλλού.

 

Ο δικαστικός μαραθώνιος του Χρήστου Στελακάτου συνεχίζεται στις 20 Νοέμβρη 2020 στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας όπου ο ιχθυολόγος δικάζεται για τις αναρτήσεις του στα social media όπου καταγγέλλει με αποδείξεις τα εγκλήματα της εταιρίας Ανδρομέδα. Η εταιρία σε μήνυση της ζητάει ποινή 3 μηνών για κάθε ανάρτηση. Σε σύνολο 108 αναρτήσεων ο σύντροφος φέρεται να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 27 ετών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάλλειμα της προχθεσινή δίκης η αστυνομία έκανε ελέγχους τόσο των αλληλέγγυων όσο και των μαρτύρων υπεράσπισης αλλά και του ίδιου του Στελακάτου και της μητέρας του, ανοίγοντας τις τσάντες τους και ψάχνοντας προσωπικά αντικείμενα και χαρτιά της δικογραφίας. 















πηγή

  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *