Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Μετα-δεξιό επιτελικό μπάχαλο

 

Δήλωσε ο Κυρ-Μητσοτάκης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες πως στις "κόκκινες περιοχές" κατηγορίας επικινδυνότητας 4 εξετάζει την πιθανότητα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να παραμένουν ανοιχτά, μιας και "δεν υπάρχουν ενδείξεις πως γίνεται διασπορά ιού στο λιανεμπόριο".

 

Δήθεν στήριξη τοπικών οικονομιών vs Δημόσια Υγεία και κοινός νους: "σημειώσατε -κουτοπόνηρο(ν)- 1".

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ίδια ατεκμηρίωτη γραμμή, δήλωσε κάτι αντίστοιχο για τη διασπορά του ιού στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταλήγοντας πως: "Δεν είναι ούτε στα σχολεία ούτε στα Μ.Μ.Μ. η ανησυχία."

 

Ανικανότητα αντιμετώπισης πανδημίας στην παιδεία και τις δημόσιες μεταφορές vs Δημόσια Υγεία: επίσης "σημειώσατε 1". 

Για τη διασπορά του ιού στην Εκκλησία ούτε να το κουβεντιάζουμε, το μήνυμα έχει εκπεμφθεί παντοιοτρόπως, από ειδικούς επιδημιολόγους, από χειροφιλούντες και μεταλαμβάνοντες Υπουργούς, από τον "εθνικό επιδημιολόγο μας", ψάλλοντα, μέχρι και την Ελληνική Δικαιοσύνη που αθώωσε τον Μητροπολίτη Κερκύρας, ο οποίος καλούσε από άμβωνος τους πιστούς να παρακάμψουν τα μέτρα προστασίας και να μεταλάβουν.

 

Επομένως, άχραντα μυστήρια, εκκλησιαστικές τελετές και λατρευτικές διαδικασίες vs Δημόσια Υγεία: εδώ κι αν "σημειώσατε 1".

 

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το λιανεμπόριο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα σχολεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το κονσερβάρισμα στα λεωφορεία και το μετρό, δεν υπήρχαν, ασφαλώς, ενδείξεις για τον τουρισμό, όταν στις 13 Ιουνίου από τη Σαντορίνη -κομπάζοντας για το ελέω λίστας Πέτσα success story του- καλούσε τουρίστες στην Ελλάδα ο Κυρ-Μητσοτάκης. Στη λογική ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Κάτι σαν: Live and support their (Mitsotaki's family & co) myth in Greece. Κι άντε καλά, ανοίξαμε, ήταν ανάγκη να είμαστε ορθάνοιχτοι; Στο σταδιακό κλείσιμο -μέσω του χρωματισμού των περιοχών- σχεδόν διδακτορικό κάνουμε ώστε να βρούμε τα μέτρα που ισχύουν, για εκείνο το καλοκαιρινό άνοιγμα της χώρας αρκούσε υπεύθυνη δήλωση της γνώσης των συνεπειών του νόμου;

 

Success story, οικονομικά συμφέροντα και απαίτηση TUI vs κοινός νους και Δημόσια Υγεία: "σημειώσατε 1".

 

Η Κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις πως σε χώρους όπου σπαταλάται, ανεύθυνα κι αντιπαραγωγικά βεβαίως, ο ελεύθερος χρόνος σε διασκέδαση και ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών διασπείρεται έντονα ο κορωνοϊός. Και κυρίως ένα συγκεκριμένο πολύ επικίνδυνο στέλεχός του, ο θαμώνας συζητητής σκεπτόμενος κορωνοϊός, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως πάει κι αυτός για κουβέντα στα μπαρ μετά τις 12 το βράδυ, στις πλατείες μετά τις 1, εξ' ού κι η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους από τις 12.30 μέχρι τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από αύριο.

 

Υ.Γ. : Εκτός και η απαγόρευση κυκλοφορίας κι οι αυστηροί έλεγχοι, που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός στο πολλοστό ανούσιο διάγγελμά του, επιβάλλονται για να βρούνε οι νομοταξίτες του κου Χρυσοχοΐδη που βρίσκεται και να συλλάβουν τον καταδικασμένο σε 13 χρόνια κάθειρξη Χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά, για τον οποίον μάλλον δεν υπήρχε καμμία ένδειξη πως θα προσπαθήσει να αποφύγει τη φυλακή, ούτε είχαμε καμμία ένδειξη εδώ και 15 μέρες που ανακοινώθηκε η καταδίκη του πως τον έχασαν, αυτοί δεν είναι που μας διαβεβαίωναν πως γνωρίζουν ακριβώς που βρίσκονται ένας προς έναν όλοι οι καταδικασθέντες ακροδεξιοί νεοναζιστές εγκληματίες;

 

Μετα-δεξιό επιτελικό μπάχαλο, επικίνδυνοι, ανίκανοι, αποκλειστικά υπεύθυνοι.  

 



Γιώργος Παππάς

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *