Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ο Κασιδιάρης ξέχασε τον Μπαλτάκο

 


γράφει ο Δημήτρης Ψαρράς

 

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη να εξεταστεί ο ίδιος κατ' αντιπαράσταση με ένα στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο φέρεται να επικοινωνούσε με κάποιον Χρυσαυγίτη τον Σεπτέμβριο του 2013, μαρτυρά τον απόλυτο πανικό τού ήδη καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 χρόνων με την κατηγορία του διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης.

 

Γιατί οι επαφές της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή είναι πασίγνωστες, ενώ από τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών έχει προκύψει η στενή σχέση της οργάνωσης με τον κ. Σαμαρά μέσω του τότε γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου.

 

Το αστείο είναι ότι ο ίδιος ο Κασιδιάρης είναι ο πρώτος που αποκάλυψε με τον πιο σαφή τρόπο αυτή τη σχέση, μέσω του γνωστού -και ασφαλώς σκηνοθετημένου- βίντεο, στο οποίο ο ίδιος συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο, σε ύφος που μαρτυρά ότι ο δεύτερος ήταν ο άνθρωπος του Κασιδιάρη στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού.

 

Το ότι ο Κασιδιάρης πέφτει τώρα από τα σύννεφα για όσα ο ίδιος έκανε με τον κ. Μπαλτάκο, δεν μπορεί ασφαλώς να ερμηνευτεί με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο από την αγωνία του να διεκδικήσει κι αυτός λίγη δημοσιότητα, στη σκιά του διδύμου Πλεύρη-Λαγού, που έχει ήδη κλέψει την παράσταση εκ μέρους των Χρυσαυγιτών με τις γνωστές πρωτοβουλίες για την εξαίρεση των δικαστών και για δικαστικό αγώνα στο... εξωτερικό.

 

Φυσικά το αίτημα του Κασιδιάρη είναι εντελώς εκτός χρόνου, εφόσον το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει την απόφασή του. Και ασφαλώς δεν μπορεί να συνδεθεί με το σημερινό επίδικο που εξετάζει το δικαστήριο, αν θα δοθεί δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις κάποιων από τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες.

 

Αλλά, άθελά του, αφήνοντας υπονοούμενα για σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά με Χρυσαυγίτες τις παραμονές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τον πρώτο που στοχοποιεί ο Κασιδιάρης είναι ο εαυτός του. Γιατί κατά τη δική του ομολογία, εκείνος που είχε τις στενότερες επαφές με τον εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Σαμαρά δεν ήταν κάποιος τυχαίος Χρυσαυγίτης, αλλά ο ίδιος.

 

Μάλλον τα έκανε θάλασσα ο κ. Έλληνας ΓΤΠ.   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *