Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Τα παιδιά της Υεμένης συνεχίζουν να πεθαίνουν, αλλά οι... πολιτισμένοι κοιτάνε μόνο τα κέρδη τους

 

Η ανθρωπιστική τραγωδία στην Υεμένη συνεχίζεται. Η ανθρωπότητα για μία ακόμα φορά θα ‘συγκινηθεί’ από το δράμα, διαβάζοντας μία ακόμα έκθεση του ΟΗΕ, αλλά γρήγορα θα αλλάξει θέμα. Και τα χιλιάδες παιδιά θα συνεχίσουν να πεθαίνουν είτε από τις βόμβες του πολέμου είτε από την πείνα.

 

Οι συνθήκες υποσιτισμού επιδεινώθηκαν το 2020 στην Υεμένη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, η οικονομική κατάρρευση, οι πλημμύρες, οι επί έξι χρόνια πολεμικές συγκρούσεις και η υποχρηματοδότηση των ανθρωπιστικών αναγκών φέτος επιδείνωσαν την ήδη οικτρή κατάσταση.

 

“Αν δεν τερματιστεί τώρα ο πόλεμος, πλησιάζουμε σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση και κινδυνεύουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά μικρών παιδιών στην Υεμένη”, προειδοποίησε η Λίσε Γκράντε Συντονίστρια Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την Υεμένη.

 

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως, με το 80% του πληθυσμού να εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Διάφορα ανθρωπιστικά προγράμματα στην Υεμένη, χάρη στα οποία εκατομμύρια άνθρωποι γλιτώνουν από τον λιμό και ασθένειες, σταδιακά αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή περιορίζουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης φέτος.

 

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ως τα μέσα Οκτωβρίου είχε λάβει μόνο το 1,43 δισεκατομμύριο δολάρια από τα 3,2 δισεκατομμύρια που χρειάζεται για τις ανθρωπιστικές ανάγκες της Υεμένης για όλο το 2020.  












πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *