Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Το φάρμακο αντισωμάτων κατά της COVID-19 της AstraZeneca προσφέρει 83% προστασία σε διάστημα έξι μηνών.!

 


Η βρετανοσουηδική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το φάρμακο αντισωμάτων κατά της COVID-19 που έχει αναπτύξει ήταν 83% αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη εμφάνισης συμπτωματικής ασθένειας για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Η θεραπεία αυτή αφορά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καλή ανταπόκριση στα εμβόλια.

 

Η θεραπεία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και ονομάζεται AZD7442 ή Evusheld και είχε δείξει ότι παρέχει 77% προστασία έναντι εμφάνισης συμπτωματικής νόσου για διάστημα τριών μηνών, σε προηγούμενη απεικόνιση των αποτελεσμάτων της δοκιμής τελικού σταδίου PROVENT τον Αύγουστο.

 

Πλέον, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι ξεχωριστή δοκιμή, που έγινε σε ασθενείς που έχουν παρουσιάσει ήπια ως μέτρια COVID-19, έδειξε ότι μια υψηλότερη δόση της θεραπείας AZD7442 μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των συμπτωμάτων κατά 88%, υπό τον όρο ότι αυτή χορηγείται εντός τριών ημερών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

 

Σύμφωνα με την AstraZeneca, η θεραπεία της έχει το ουσιαστικό πλεονέκτημα ότι λειτουργεί προληπτικά έναντι του κορονοϊού.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca, Μενέ Πάγκαλος, επισήμανε σήμερα, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τελευταίας έρευνας, «τα νέα αυτά δεδομένα προστίθενται στον όλο και μεγαλύτερο όγκο αποδείξεων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα του AZD7442 να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19».  



πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *