Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μπάιντεν “στήνει” πόλεμο: “Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες”.,!

 


«Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες στοχεύοντας μάλιστα την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο, μια πόλη με 2,8 εκατ. αθώους πολίτες», ανέφερε στο νέο του διάγγελμα της Παρασκευή το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ενισχύοντας το πολεμικό κλίμα που έχουν στήσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν συνεχείς διαρροές από το Λευκό Οίκο και άλλους μηχανισμούς προπαγάνδας ότι η Μόσχα θα …«χτύπαγε» την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, όπως επανέλαβε ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι.

 

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι η Μόσχα υποστηρίζει ότι υπάρχει προσπάθεια γενοκτονίας των ρωσόφωνων και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «κόλπο» για να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία.

 

 

«Έχουμε προειδοποιήσει τους συμμάχους μας. Αρνούμαστε να “τσιμπήσουμε” στο δόλωμα, καθώς η Ρωσία έχει ακροβολιστεί σε όλο το μήκος των συνόρων της Ουκρανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι «το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί μας θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δε θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

 

Φρόντισε πάντως να ρίξει την απειλή πάνω στο τραπέζι για να ενισχύσει τις πολεμικές ιαχές αναφέροντας ότι σε περίπτωση εισβολής η Ρωσία «θα το πληρώσει ακριβά».

 

Μετά την πολεμική υστερία εξέφρασε και την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.  









πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *