Του Θανάση Καρτερού
Τα γεγονότα είναι γνωστά: Το παλληκάρι με τα μαύρα, εκτός από τον καημό του για την παράδοση του έθνους στους λαθραίους, στους αριστερούς, στους γκέι και στους υπανθρώπους εν γένει, είχε με τις ευλογίες της αστυνομίας κι ένα κουμπούρι -βουλευτής γαρ. Το οποίο προφανώς δεν ήξερε να χειριστεί. Και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει μια πιστολιά όχι στου Μανώλα την ταβέρνα, αλλά στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας. Σε ένα χώρο γεμάτο όχι μόνο με Έλληνες έτοιμους να τρομάξουν, αλλά και τουρίστες, έτοιμους να φρίξουν.
Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα θύμα. Υπήρξε όμως ένα θαύμα. Ο Δένδιας διέταξε να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας στους βουλευτές, πολλοί από τους οποίους έχουν πάρε - δώσε με τη Δικαιοσύνη. Βέβαια τους είχαν μοιράσει αφειδώς άδειες οπλοφορίας -περάστε κόσμε. Δεν είχε ιδρώσει το αφτί τους με τόσες επιδείξεις κουμπουριών μέχρι σήμερα. Δεν είχαν κουνήσει το δαχτυλάκι τους με τόσες απειλές και τόσες κουμπουρημοσύνες. Δεν είχαν ανησυχήσει ούτε καν με την επίθεση κουμπουροφόρου κατά του δημάρχου Αθηναίων. Τώρα όμως θορυβήθηκαν!
Γιατί; Μα γιατί απλούστατα ακόμα και οι χοντροκέφαλοι ακροδεξιοί του Μαξίμου το κατάλαβαν ότι με όλα αυτά γίνεται η Ελλάδα τους ρεζίλι παγκοσμίως. Κυκλοφορεί διεθνώς η εικόνα μιας χώρας που ανέχεται τα κουμπούρια, τις επιθέσεις σε ξένους, τα πογκρόμ. Μιας κυβέρνησης που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση των ταγμάτων εφόδου και πετάει στα σκουπίδια το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ε, ακόμα κι αν δεν καταλάβαιναν, τους ήρθαν κατακέφαλα οι ταξιδιωτικές οδηγίες: Προσοχή, στην Ελλάδα δαγκώνουν. Και το άγριο σιχτίρισμα του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι. Και η ευρωπαϊκή αποδοκιμασία.
Ποιες επενδύσεις και ποιος τουρισμός με τέτοια εικόνα; Φούρια-φούρια λοιπόν άρχισαν να μοστράρουν τώρα τη δημοκρατική τους ευαισθησία. Και τις άδειες οπλοφορίας υπόσχονται να επανεξετάσουν και δικό τους νομοσχέδιο για τον ρατσισμό έφτιαξαν και σε ποιητές διαμαρτυρόμενους απαντούν όλο κατανόηση. Και σε φέρνουν σε δύσκολη θέση: να θυμώσεις ή να γελάσεις; Ντάντεψαν τους ναζί, τους όπλισαν, τους έδωσαν το παράγγελμα να απελευθερώσουν τις πόλεις, τους βόλεψαν μέσα στη θεωρία των δύο άκρων -και τώρα τρέχουν να μπαλώσουν την τράτα τους την κουρελού.
Διότι η δημοκρατία ας πάει στα κομμάτια, αλλά με την τουριστική δημοκρατία δεν παίζουμε...