Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο «πλαστών» πτυχίων

Στα τέλη του 2005 κι έπειτα από συνεχείς καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), αποκαλύφθηκε η επιχείρηση «πλαστά πτυχία». Πρόκειται για σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχαν δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Άρτας, τα οποία μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, εξέδωσαν περισσότερα από 2.000 ψεύτικα πτυχία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως «διαβατήρια» από τους σπουδαστές προκειμένου να «εισβάλουν» στο δημόσιο.
Για την υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, το πόρισμα της οποίας αποτέλεσε αργότερα μέρος της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε σε βάρος 24 εκπαιδευτικών, 12 εκ των οποίων καθηγητές του δημοσίου, όλοι μέλη των εξεταστικών επιτροπών.
Στην ΕΔΕ, την οποία διενήργησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων και στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στο HOT DOC που κυκλοφορεί, περιλαμβάνονται ονόματα εμπλεκόμενων καθηγητών και ιδιοκτητών των δύο εκπαιδευτηρίων. Μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ενός εκ των δύο ΤΕΕ, η εμπλοκή του οποίου είχε προκύψει, έπειτα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών, οι οποίες τον καταδείκνυαν ως διαχειριστή του εκπαιδευτηρίου «Σχολές Ευρώπη», παρότι τυπικά η ιδιοκτησία ανήκε αρχικά στο σύζυγό της αδελφής του και στη συνέχεια στην ίδια την αδελφή του.
Ο Λ.Σ. ο οποίος συμπεριλήφθηκε σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ στο κατηγορητήριο τα πιθανά αδικήματα του ωστόσο παραγράφηκαν, δεδομένου ότι οι πράξεις όλων των εμπλεκομένων δεν θεωρήθηκαν κακουργηματικές αλλά πλημμεληματικές, είχε υπάρξει κατά το παρελθόν, όπως αναφέρει στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας, ενώ ήταν καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Μέρος των κατηγορούμενων πέρασαν από Πειθαρχικό, το οποίο τους επέβαλε ποινές, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν παύση τριών μηνών και πλήρης στέρηση των αποδοχών. Ο διαχειριστής των σχολών «Ευρώπη» δεν φαίνεται να τιμωρήθηκε ποτέ! Για τις δύο αποφάσεις, τόσο για αυτές του Πειθαρχικού, όσο και για την παραγραφή των πιθανών αδικημάτων έχουν κατατεθεί, προσφυγή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και αίτημα αναίρεσης της ΟΙΕΛΕ στον Άρειο Πάγο.
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *