Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Διώξεις «φωτιά» σε Ρεβέκκα, Καρούζο και 4 τράπεζες!

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου Καρούζου, καθώς για σωρεία κακουργηματικών πράξεων κατηγορούνται ο ήδη προφυλακισμένος Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγος του Ρεβέκκα που συνελήφθη σήμερα, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας «Φάντομ», καθώς και στελέχη τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία εμφανίζονται να δάνεισαν περισσότερα από 300 εκατ.ευρώ τον όμιλο. Οι διώξεις ασκήθηκαν κάτω από πλήρη μυστικότητα τον περασμένο Ιούνιο μετά από πόρισμα που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κ.Ελένη Ράικου από την επίκουρη εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κ.Πόπη Παπανδρέου. Η δικογραφία που χειρίζεται πλέον ο ειδικός ανακριτής κ.Γιώργος Ανδρεάδης είναι ιδιαίτερη ογκώδης και αποτελεί ένα μέρος του υλικού που έχουν στην διάθεση τους οι Αρχές. Ωστόσο, όζει από εγκληματικές μεθόδους σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το πολυσέλιδο πόρισμα χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εκδοθούν ιδιαίτερα επισφαλή δάνεια και να στηθεί ένα τρελό… πανηγύρι χρήματος. Για πρώτη φορά οι δικαστικές αρχές δεν διστάζουν να ταρακουνήσουν ευθέως το τραπεζικό σύστημα καθώς στελέχη 4 τραπεζών και συγκεκριμένα της Τράπεζας Πειραιώς, της Αttica Bank, της Millennioum και της Εμπορικής κατηγορούνται για αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Οι διώξεις που αφορούν τις τράπεζες είναι «in ren», στρέφονται δηλαδή κατά παντός υπευθύνου. Είναι πλέον στο χέρι του ανακριτή να διαπιστώσει ποιοι ευθύνονται για τα θαλασσοδάνεια. Είναι μόνο οι αρμόδιες επιτροπές που τα εκχωρούσαν, οι υπάλληλοι ή φταίνε και στελέχη των διοικήσεων. Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στο κάδρο εμπλεκομένων ενδέχεται να μπουν και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.
Οι διώξεις
Σε ότι αφορά τον Ιωάννη Καρούζο, την Ρεβέκκα Σκαφτούρου, αλλά και τον νόμιμο εκπρόσωπο της «Φάντομ» οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής στο εισόδημα σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια και έκδοση εικονικού φορολογικού στοιχείου σε βαθμό κακουργήματος.  Σε βάρος των 4 προσώπων έχει ασκηθεί δίωξη και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Από το πολυσέλιδο πόρισμα της Κ.Παπανδρέου η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 30 εκατ.ευρώ. σε διοικητικό επίπεδο έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμύριων ευρώ, ενώ έχουν δεσμευθεί και τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου. Υπενθυμίζουμε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τις καταγγελίες του μεσίτη Ιωσήφ Λιβανού ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα στα έρευνα. Ο κ.Λιβανός έχει κατονομάσει και τρία πολιτικά πρόσωπα. Και συγκεκριμένα τους κ.κ. Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη για τους οποίους η έρευνα συνεχίζεται. Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές περιμένουν απαντήσεις για τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν στείλει σε χώρες του εξωτερικού ενώ διερευνώνται και οι οff shore εταιρίες.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για το ρεπορτάζ του e-reportaz νωρίτερα για το σκάνδαλο Καρούζου με την δίωξη Σκαφτούρα από τον Ιούλιο και τις διώξεις σε τράπεζες!
http://www.e-reportaz.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *