Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Φουλ στην αντικυβερνητική προπαγάνδα ενόψει ελέγχου των Οικονομικών των ΜΜΕ


Ενώ τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα έδειχναν στάση ανοχής, αν όχι φιλοκυβερνητική, τα πράγματα άλλαξαν όταν η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της για τον έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ. Οι εξαγγελίες Βαρουφάκη για τα δάνεια των μιντιακών συγκροτημάτων και τα 40 εκατ. που ο Νίκος Παππάς απαιτεί ως απλήρωτα ανταλλάγματα για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων έχουν ενοχλήσει. Τα αστήριχτα δημοσιεύματα και οι "αποκαλύψεις" εναντίον υπουργών αλλά και της ίδια της κυβέρνησης διαδέχονται το ένα το άλλο. Το θέμα είναι τί βάση αλήθειας έχουν όλα αυτά ή αν συνδέονται με την πίεση που θέλουν να ασκήσουν τα αφεντικά των μεγάλων ΜΜΕ.
Μπροστάρης σε αυτή την απόπειρα είναι ο ΔΟΛ. Η δήθεν αποκάλυψη της υπόθεσης Κατρούγκαλου από "το Βήμα" κι η συντήρησή της για μέρες με στοιχεία που συνεχώς κατέρριπτε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. 
Δεύτερη τέτοια περίπτωση, η εκμετάλλευση του άρθρου του Γιάννη Πανούση στα "Νέα" σχετικά με τα θέματα Δημόσιας Τάξης και την Αριστερά. Ο ΔΟΛ και τα άλλα συγκροτήματα εμφάνισαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως "αντάρτη" που εκτοξεύει βέλη εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εκείνος έγραψε σχεδόν τα αυτονόητα. Μάλιστα από τη "Μιχαλακοπούλου" συνεχίζουν το θέμα με σημερινό (Μ.Δευτέρα) άρθρο γνώμης που τιτλοφορείται "Το «δόγμα ανοχής» αποσταθεροποιεί τη δημόσια τάξη και ασφάλεια" στο "Βήμα" και στο οποίο υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση "χαϊδεύει" τους ταραχοποιούς που θέλουν το κακό της κοινωνίας. Είδαμε και τα αποτελέσματα της πολιτικής της μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης Σαμαρά...
Ο ΣΚΑΪ από την πλευρά του έχει αναλάβει να ασκήσει τη "φιλοδυτική" αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, προβάλλοντας όλα τα δημοσιεύματα του γερμνανικού κι αγγλοσαξωνικού Τύπου που εναντιώνονται στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. "Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το ουκρανικό ως μοχλό πίεσης" είναι ο τίτλος του άρθρου της Deutche Welle που προβάλλει στις βασικές του ειδήσεις ο ΣΚΑΪ όπου γίνεται λόγο για "πολιτικό οπορτουνισμό" που στόχο έχει την εσωτερική κατανάλωση. Κάποιοι δηλαδή δε θέλουνη χώρα να αναπτύξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που να εξασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.
Η υλοποίηση των διακηρυγμένων προθέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα για χτύπημα της διαπλοκής με τα ΜΜΕ έχει ξεκινήσει και φαίνεται πως κάποιοι έχουν ήδη ενοχληθεί. Ας πληρώουν όλοι τα χρωστούμενα μήπως δούμε κάποια στιγμή την ενημέρωση να γίνεται με όρους πιο δημοσιογραφικούς... κι από τα μεγάλα μαγαζιά.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *